Kaviarsmör

Kaviarsmör är gott istället för vanligt smör till knäckebröd och sill.

3,5 dl kaviarsmör, 6-8 portioner

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 250 gram smör eller 2,5 dl vispgrädde
  • 4 msk rökt kaviar
  • 3 msk finhackad gräslök eller dill

Tillagning

  1. Skölj och finhacka gräslök eller dill.
  2. Med smör: låt smöret bli mjukt. Du kan ev. mikra det försiktigt. Rör i kaviar och hackad gräslök eller dill.
  3. Med grädde: vispa grädden hårt i en bunke - nästan till smör. Rör i kaviaren och gräslök eller dill.
  4. Servera kaviarsmöret i en skål till bröd, knäckebröd osv. Förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer