Kaviarsmör

Kaviarsmör är gott istället för vanligt smör till knäckebröd och sill.

3,5 dl kaviarsmör, 6-8 portioner

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 250 gram smör eller 2,5 dl vispgrädde
  • 4 msk rökt kaviar
  • 3 msk finhackad gräslök eller dill

Tillagning

  1. Skölj och finhacka gräslök eller dill.
  2. Med smör: låt smöret bli mjukt. Du kan ev. mikra det försiktigt. Rör i kaviar och hackad gräslök eller dill.
  3. Med grädde: vispa grädden hårt i en bunke - nästan till smör. Rör i kaviaren och gräslök eller dill.
  4. Servera kaviarsmöret i en skål till bröd, knäckebröd osv. Förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer