Kaviarsmör

Introduktion och förberedelse

Kaviarsmör är gott istället för vanligt smör till knäckebröd och sill.

Du kan blanda rökt kaviar med mjukt smör eller vispa grädde hårt till smör och blanda med kaviar.

Sätt lite grön färg med hackad dill eller gräslök.

3,5 dl kaviarsmör, 6-8 portioner

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 250 gram smör eller 2,5 dl vispgrädde
  • 4 msk rökt kaviar
  • 3 msk finhackad gräslök eller dill

Tillagning

  1. Skölj och finhacka gräslök eller dill.
  2. Med smör: låt smöret bli mjukt. Du kan ev. mikra det försiktigt. Rör i kaviar och hackad gräslök eller dill.
  3. Med grädde: vispa grädden hårt i en bunke - nästan till smör. Rör i kaviaren och gräslök eller dill.
  4. Servera kaviarsmöret i en skål till bröd, knäckebröd osv. Förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.