Kaviarsmör

Introduktion och förberedelse för tillagning

Kaviarsmör är gott istället för vanligt smör till knäckebröd och sill.

Du kan blanda rökt kaviar med mjukt smör eller vispa grädde hårt till smör och blanda med kaviar.

Sätt lite grön färg med hackad dill eller gräslök.

3,5 dl kaviarsmör, 6-8 portioner

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 250 gram smör eller 2,5 dl vispgrädde
  • 4 msk rökt kaviar
  • 3 msk finhackad gräslök eller dill

Tillagning

  1. Skölj och finhacka gräslök eller dill.
  2. Med smör: låt smöret bli mjukt. Du kan ev. mikra det försiktigt. Rör i kaviar och hackad gräslök eller dill.
  3. Med grädde: vispa grädden hårt i en bunke - nästan till smör. Rör i kaviaren och gräslök eller dill.
  4. Servera kaviarsmöret i en skål till bröd, knäckebröd osv. Förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-29

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.