Kaffe Amaretto

Introduktion och förberedelse

Kaffe Amaretto är en variant på vanlig Irish Coffee fast med smak av mandellikör istället för whisky.

En god kaffedrink om du gillar Amaretto som är en Italiensk likör som smakar bittermandel.

Använd gärna Amaretto av typen Disaronno. 

Amaretto är även känt för att ge smak åt den klassiska italienska desserten Tiramisu

Serveringsförslag

  • Gräddig, krämig och värmande till after-ski, före eller efter middag eller när som du känner för en uppiggande kaffedrink.
  • Gott med bitar av choklad till som mörk fin 70% choklad eller mjölkchoklad med hasselnötter eller mandel. Förslag är Italiensk choklad som Amedei eller Ferrero Rocher.
  • Eller gör egna chokladtryfflar
  • Kaffet garneras med lite kaffepulver, rostade mandelspån, riven mörk choklad eller en kanderad - bränd - mandel.  

Varianter

En krämig Kaffe Amaretto med lättvispad grädde och nötchoklad till. En krämig Kaffe Amaretto toppad med lättvispad grädde och serverad med bitar av nötchoklad.

1 glas Kaffe Amaretto

  • Förberedelse: 9 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 6 cl Amaretto mandellikör
  • 1,5 dl starkt bryggkaffe
  • ca 4 msk lättvispad grädde, vispa ca 0,5 dl

Tillagning

  1. Brygg kaffe. Värm gärna glaset innan med hett vatten.
  2. Vispa grädden löst.
  3. Mät upp Amaretton i ett kaffeglas, glaskupa som tål värme, kaffekopp i glas, stor tekopp i glas eller valfri kopp.
  4. Fyll på med varmt kaffe.
  5. Häll eller skeda över grädden.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 111 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.