Kaffelatte med likör

Introduktion och förberedelse

Piffa upp en kaffelatte med likör och servera som kaffedrink efter maten eller på semestern. Ett alternativ till kaffedrinkar som Irish Coffee.

Du kan ta den likör du gillar.

Några förslag på smaker:

  • Kakaolikör som Tia Maria
  • Kaffelikör som Kahlua
  • Gräddlikör som Baileys
  • Mandel-likör som Amaretto
  • Bananlikör som Bols Creme de banana
  • Kokoslikör som Malibu
  • Ägglikör som Advocaat

1 kaffelatte

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • En dubbel espresso (6-8 cl)
  • 2 dl mjölk, gärna Baristamjölk
  • 2 cl valfri likör som Baileys, Tia Maria, Kahlua eller se förslag ovan

Tillagning

  1. Värm mjölken i en kastrull eller med ångröret på esprossomaskinen tills den börjar ryka (cirka 60 grader) och vispa eller blås upp mjölkskum.
  2. Häll mjölken i glaset och toppa med mjölkskum.
  3. Gör en dubbel espresso och häll i över mjölkskummet.
  4. Tillsätt likören och servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.