Kaffelatte med likör

Introduktion och förberedelse för tillagning

Piffa upp en kaffelatte med likör och servera som kaffedrink efter maten eller på semestern. Ett alternativ till kaffedrinkar som Irish Coffee.

Du kan ta den likör du gillar.

Några förslag på smaker:

  • Kakaolikör som Tia Maria
  • Kaffelikör som Kahlua
  • Gräddlikör som Baileys
  • Mandel-likör som Amaretto
  • Bananlikör som Bols Creme de banana
  • Kokoslikör som Malibu
  • Ägglikör som Advocaat

1 kaffelatte

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • En dubbel espresso (6-8 cl)
  • 2 dl mjölk, gärna Baristamjölk
  • 2 cl valfri likör som Baileys, Tia Maria, Kahlua eller se förslag ovan

Tillagning

  1. Värm mjölken i en kastrull eller med ångröret på esprossomaskinen tills den börjar ryka (cirka 60 grader) och vispa eller blås upp mjölkskum.
  2. Häll mjölken i glaset och toppa med mjölkskum.
  3. Gör en dubbel espresso och häll i över mjölkskummet.
  4. Tillsätt likören och servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-17

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.