Kaffelatte med likör

Piffa upp en kaffelatte med likör och servera som kaffedrink efter maten eller på semestern. Ett alternativ till kaffedrinkar som Irish Coffee.

Du kan ta den likör du gillar.

Några förslag på smaker:

  • Kakaolikör som Tia Maria
  • Kaffelikör som Kahlua
  • Gräddlikör som Baileys
  • Mandel-likör som Amaretto
  • Bananlikör som Bols Creme de banana
  • Kokoslikör som Malibu
  • Ägglikör som Advocaat

1 kaffelatte

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • En dubbel espresso (6-8 cl)
  • 2 dl mjölk, gärna Baristamjölk
  • 2 cl valfri likör som Baileys, Tia Maria, Kahlua eller se förslag ovan

Tillagning

  1. Värm mjölken i en kastrull eller med ångröret på esprossomaskinen tills den börjar ryka (cirka 60 grader) och vispa eller blås upp mjölkskum.
  2. Häll mjölken i glaset och toppa med mjölkskum.
  3. Gör en dubbel espresso och häll i över mjölkskummet.
  4. Tillsätt likören och servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer