Irish Cappuccino

Introduktion och förberedelse

Irish Cappuccino är en god variant av Irish coffee med orökt Irländsk whiskey, espresso-kaffe och skummad varm mjölk.

Cappuccino är espresso med varm mjölk och mjölkskum.

Val av whiskey

  • Mitt tips är att använda orökt whiskey från Irland ex. Tullamore Dew.
  • Gillar du rökt kaffe så kan du såklart ta en whisky med lite rökt ton som Macallan från Speyside. Eller med ännu mer rökig ton som Lagavullin från Islay.
  • Blir också gott med rom, Bailys, Kahlua eller konjak.

1 kopp Irish Cappuccino

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 cl irländsk whiskey
  • 1 tsk socker
  • 1 dubbel espresso
  • 1,5 dl värmd mjölk 3%
  • 1 dl mjölkskum

Tillagning

  1. Blanda socker och whiskey i ett stort värmetåligt vinglas eller annat högt glas.
  2. Gör en dubbel espresso och häll i glaset.
  3. Värm mjölken i en kastrull eller med ångan i espressomaskin tills den börjar ryka (cirka 65 grader). Blås med ånga eller vispa upp så att cirka hälften är ett skum.
  4. Häll varm mjölk och sedan skum i glaset.
  5. Irish cappuccino kan garneras med att pudra över lite kakao.
E-mail
Medel: 4.5 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 157 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-08-22