Irish Cappuccino
Introduktion och förberedelse
Irish Cappuccino är en god variant av Irish coffee med orökt Irländsk whiskey, espresso-kaffe och skummad varm mjölk.
Cappuccino är italienskt kaffe - en espresso med varm mjölk och mjölkskum.
Mitt tips är att använda orökt whiskey från Irland ex. Tullamore Dew. Gillar du rökt kaffe så kan du såklart ta en whisky med lite rökt ton som Macallan från Speyside.
Tokigt rökigt kaffe får du med whisky som Lagavullin från Islay - det blir dock för mycket tycker jag. Blir också gott med rom, Bailys, Kahlua eller konjak.
Tillagning
- Blanda socker och whiskey i ett stort värmetåligt vinglas eller annat högt glas.
- Gör en dubbel espresso och häll i glaset.
- Värm mjölken i en kastrull eller med ångan i espressomaskin tills den börjar ryka (cirka 65 grader). Blås med ånga eller vispa upp så att cirka hälften är ett skum.
- Häll varm mjölk och sedan skum i glaset.
- Irish cappuccino kan garneras med att pudra över lite kakao.
Uppskattat näringsvärde per portion: 157 kcal