Irish Cappuccino

Irish Cappuccino är en god variant av Irish coffee med whiskey, espresso och varm mjölk. Cappuccino är italienskt kaffe - en espresso med varm mjölk och mjölkskum.

Mitt tips är att använda orökt whiskey från Irland ex. Tullamore Dew. Gillar du rökt kaffe så kan du såklart ta en whisky med lite rökt ton som Macallan från Speyside. Tokigt rökigt kaffe får du med whisky som Lagavullin från Islay - det blir dock för mycket tycker jag. Blir också gott med rom, Bailys, Kahlua eller konjak.

1 kopp Irish Cappuccino

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 cl irländsk whiskey
  • 1 tsk socker
  • 1 dubbel espresso
  • 1,5 dl värmd mjölk 3%
  • 1 dl mjölkskum

Tillagning

  1. Blanda socker och whiskey i ett stort värmetåligt vinglas eller annat högt glas.
  2. Gör en dubbel espresso och häll i glaset.
  3. Värm mjölken i en kastrull eller med ångan i espressomaskin tills den börjar ryka (cirka 65 grader). Blås med ånga eller vispa upp så att cirka hälften är ett skum.
  4. Häll varm mjölk och sedan skum i glaset.
  5. Irish cappuccino kan garneras med att pudra över lite kakao.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer