Irish Cappuccino

Introduktion och förberedelse för tillagning

Irish Cappuccino är en god variant av Irish coffee med orökt Irländsk whiskey, espresso-kaffe och skummad varm mjölk.

Cappuccino är italienskt kaffe - en espresso med varm mjölk och mjölkskum.

Mitt tips är att använda orökt whiskey från Irland ex. Tullamore Dew. Gillar du rökt kaffe så kan du såklart ta en whisky med lite rökt ton som Macallan från Speyside.

Tokigt rökigt kaffe får du med whisky som Lagavullin från Islay - det blir dock för mycket tycker jag. Blir också gott med rom, Bailys, Kahlua eller konjak.

1 kopp Irish Cappuccino

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 cl irländsk whiskey
  • 1 tsk socker
  • 1 dubbel espresso
  • 1,5 dl värmd mjölk 3%
  • 1 dl mjölkskum

Tillagning

  1. Blanda socker och whiskey i ett stort värmetåligt vinglas eller annat högt glas.
  2. Gör en dubbel espresso och häll i glaset.
  3. Värm mjölken i en kastrull eller med ångan i espressomaskin tills den börjar ryka (cirka 65 grader). Blås med ånga eller vispa upp så att cirka hälften är ett skum.
  4. Häll varm mjölk och sedan skum i glaset.
  5. Irish cappuccino kan garneras med att pudra över lite kakao.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-17

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.