Jordgubbssoppa

Introduktion och förberedelse

Jordgubbssoppa med sorbet och kaksmulor - här smulade mandelbiskvier.

En god, enkel, nyttig och kall dessert.

Mixade jordgubbar med en kula sorbet toppat med kaksmulor.

Varianter

4 portioner jordgubbssoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 3 dl vatten
  • 1 flaska fruktsoda, sockerdricka eller apelsinläsk
  • 4 kulor sorbet som jordgubbssorbet, flädersorbet, citronsorbet eller mangosorbet
  • 2 dl krossad kakor som mandelbiskvier, finska pinnar, flarn eller drömmar

Tillagning

  1. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär bort blomfästet.
  2. Mosa med gaffel eller mixa jordgubbarna med stavmixer eller i matberedare. Späd jordgubbsmoset med vatten.
  3. Smula och krossa sönder kakor.
  4. Tillsätt läsk till jordgubbssoppan och rör ut precis innan servering så att soppan blir mousserande och bubblig.
  5. Servera jordgubbssoppan i en skål med sorbet och kaksmulor vid sidan eller portionsskålar med en kula sorbet toppat med kaksmulor.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-25