Jordgubbssoppa

Jordgubbssoppa med sorbet och kaksmulor - här smulade mandelbiskvier. En god, enkel, nyttig och kall dessert.
Mixade jordgubbar med en kula sorbet toppat med kaksmulor.

Varianter:

  • Istället för mandelbiskvier kan du ta andra kakor som biscottis, finska pinnar, flarn eller drömmar.
  • Med läsk tillsatt precis innan servering blir soppan mousserande. Du kan också ta ett mousserande vin som Cava istället för läsk men tillsätt då några msk socker så att soppan blir lagom söt.
  • 1-2 mosade eller mixade bananer är också gott i soppan.
  • Soppan kan garneras med blad av mynta eller citronmeliss.

4 portioner jordgubbssoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 3 dl vatten
  • 1 flaska fruktsoda, sockerdricka eller apelsinläsk
  • 4 kulor sorbet som flädersorbet, citronsorbet eller mangosorbet
  • 2 dl krossad kakor som mandelbiskvier, finska pinnar, flarn eller drömmar

Tillagning

  1. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär bort blomfästet.
  2. Mosa med gaffel eller mixa jordgubbarna med stavmixer eller i matberedare. Späd jordgubbsmoset med vatten.
  3. Smula och krossa sönder kakor.
  4. Tillsätt läsk till jordgubbssoppan och rör ut precis innan servering så att soppan blir mousserande och bubblig.
  5. Servera jordgubbssoppan i en skål med sorbet och kaksmulor vid sidan eller portionsskålar med en kula sorbet toppat med kaksmulor.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.