Mousserande clementinsoppa med fruktspett

Introduktion och förberedelse

Bjud på en mousserande bubblande läskande clementinsoppa med fräscha fruktspett med färsk mango, fikon, ananas och vindruvor.

En rätt enkel, nyttig och god dessert- en riktig vitaminbombdessert.

Bubblande soppa

  • Lite smålyxig med mousserande effekt i soppan som kommer från fruktsoda.
  • Vill du lyxa till ännu mer till fest så kan du ta ett mousserande vin som Asti Spumanti, prossecco, halvtorr Cava, Sekt eller skumpa.
  • Har du alkohol i så serverar du ej till barn såklart - ta då fruktsoda i deras soppor till dem istället.

Rester på ananas

Färsk ananas som blir över är gott att ha i kylen i bitar och äta kall eller ha till annat som fruktsallad.

Att dricka till

Till fest serverad som dessert passar ett dessertvin som ett mousserande halvsött eller halvtorrt vin passar bra Asti spumante eller prosecco.

4 portioner mousserande clementinsoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 kg clementiner
  • 1 burk Sprite eller fruktsoda eller halvtorrt mousserande vin
  • 12 gröna vindruvor
  • 0,5 färsk ananas
  • 2 färska fikon
  • 1 mango

Tillagning

  1. Skär skalet från ananasen.
  2. Skär frukten i bitar och trä upp på träspett samt lägg i kylen.
  3. Skala, dela och pressa clementinerna och sila saften. Servera clementinsaften i djupa tallrikar och dela upp läsken i varje tallrik precis innan servering.
  4. Servera fruktspetten liggande på tallrikskanten.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 117 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-17