Mousserande clementinsoppa med fruktspett

Introduktion och förberedelse

Bjud på en mousserande bubblande läskande clementinsoppa med fräscha fruktspett med färsk mango, fikon, ananas och vindruvor. En rätt enkel, nyttig och god dessert.

Lite smålyxig med mousserande effekt i soppan som kommer från fruktsoda. Vill du lyxa till ännu mer till fest så kan du ta ett mousserande vin som Asti Spumanti, prossecco, halvtorr Cava, Sekt eller skumpa. Har du alkohol i så serverar du ej till barn såklart - ta då fruktsoda i deras soppor till dem istället.

En riktig vitaminbombdessert.

Det blir lite ananas över men det är gott att ha i kylen.

Att dricka till

Till fest serverad som dessert passar ett dessertvin som ett mousserande halvsött eller halvtorrt vin passar bra Asti spumante eller prosecco.

4 portioner mousserande clementinsoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 kg clementiner
  • 1 burk Sprite eller fruktsoda eller halvtorrt mousserande vin
  • 12 gröna vindruvor
  • 0,5 färsk ananas
  • 2 färska fikon
  • 1 mango

Tillagning

  1. Skär skalet från ananasen.
  2. Skär frukten i bitar och trä upp på träspett samt lägg i kylen.
  3. Skala, dela och pressa clementinerna och sila saften. Servera clementinsaften i djupa tallrikar och dela upp läsken i varje tallrik precis innan servering.
  4. Servera fruktspetten liggande på tallrikskanten.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-17

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.