Mousserande clementinsoppa med fruktspett

Enkel, nyttig och god dessert. Lite smålyxig med mousserande effekt i soppan som kommer från fruktsoda. En riktig vitaminbombdessert.
Det blir lite ananas över men det är gott att ha i kylen.
Vill man ha ett dessertvin till så funkar ett mousserande halvsött vin passar bra ex Martini Asti.

4 portioner mousserande clementinsoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 kg clementiner
  • 1 burk Sprite eller fruktsoda
  • 12 gröna vindruvor
  • 0,5 färsk ananas
  • 2 färska fikon
  • 1 mango

Tillagning

  1. Skär skalet från ananasen.
  2. Skär frukten i bitar och trä upp på träspett samt lägg i kylen.
  3. Skala, dela och pressa clementinerna och sila saften. Servera clementinsaften i djupa tallrikar och dela upp läsken i varje tallrik precis innan servering.
  4. Servera fruktspetten liggande på tallrikskanten.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer