Mousserande clementinsoppa med fruktspett

Enkel, nyttig och god dessert. Lite smålyxig med mousserande effekt i soppan som kommer från fruktsoda. En riktig vitaminbombdessert.
Det blir lite ananas över men det är gott att ha i kylen.
Vill man ha ett dessertvin till så funkar ett mousserande halvsött vin passar bra ex Martini Asti.

4 portioner mousserande clementinsoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 kg clementiner
  • 1 burk Sprite eller fruktsoda
  • 12 gröna vindruvor
  • 0,5 färsk ananas
  • 2 färska fikon
  • 1 mango

Tillagning

  1. Skär skalet från ananasen.
  2. Skär frukten i bitar och trä upp på träspett samt lägg i kylen.
  3. Skala, dela och pressa clementinerna och sila saften. Servera clementinsaften i djupa tallrikar och dela upp läsken i varje tallrik precis innan servering.
  4. Servera fruktspetten liggande på tallrikskanten.
E-mail
Inga röster än

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer