Italienskt kryddsmör med soltorkad tomat och vitlök

Introduktion och förberedelse

Italienskt kryddsmör med soltorkad tomat och vitlök.

Gott hemgjort kryddsmör till grillad fläskfilé, kyckling, fisk, grönsaker med mera.

4 portioner kryddsmör

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 5 hackade marinerade soltorkade tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev. ett ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Hacka tomater och pressa vitlök.
  3. Blanda smör, soltorkade tomater, vitlök, citronsaft och vitpeppar i en bunke.
  4. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.