Italienskt kryddsmör med soltorkad tomat, basilika och vitlök

Italienskt kryddsmör med soltorkad tomat, basilika och vitlök är ett mycket gott smör till fläskfile, kyckling, ugnstekt fisk, grillad fisk, fiskspett och andra fiskrätter. Men också till rostbiff.

4 portioner italienskt kryddsmör

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 5 hackade marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl hackad basilika eller 2 tsk torkad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev. ett ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Hacka tomater, basilika och pressa vitlök.
  3. Blanda allt i en bunke.
  4. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-03-03

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.