Italienskt kryddsmör med soltorkad tomat, basilika och vitlök

Italienskt kryddsmör med soltorkad tomat, basilika och vitlök är ett mycket gott smör till fläskfile, kyckling, ugnstekt fisk, grillad fisk, fiskspett och andra fiskrätter. Men också till rostbiff.

4 portioner italienskt kryddsmör

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 5 hackade marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl hackad basilika eller 2 tsk torkad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev. ett ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Hacka tomater, basilika och pressa vitlök.
  3. Blanda allt i en bunke.
  4. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-03-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer