Hemgjord gräddglass parfait med valnötter, choklad och mandelmassa

En jättegod glass eller parfait med mycket smak av valnötter, som även kan bytas ut mod pecannötter, om man som jag har tur att ha sitt eget träd. Hemgjord gräddglass eller parfait med valnötter, choklad och mandelmassa

4 portioner gräddglass eller parfait

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 tim
  • Klart på: 5 tim 20 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 25 g socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 40 g valnött
  • 50 g mörk choklad
  • 40 g Dajm
  • 50 g mandelmassa

Tillagning

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Hacka nötter, choklad och Dajm grovt.
  3. Riv mandelmassan grovt.
  4. Vispa grädden styv och vänd ner den i äggblandningen.
  5. Vänd till sist ner nötter, choklad, Dajm och mandelmassa.
  6. Häll i form eller portionsformar på 2 dl vardera.
  7. Frys gräddglassen i 4 timmar.
  8. Låt gärna tina i kylen någon timme innan servering.
  9. Ta upp glassen ur formen och skär bitar och servera. Eller stjälp ur glassen ur småformarna.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer