Hemgjord gräddglass parfait med valnötter, choklad och mandelmassa

En jättegod glass eller parfait med mycket smak av valnötter, som även kan bytas ut mod pecannötter, om man som jag har tur att ha sitt eget träd. Hemgjord gräddglass eller parfait med valnötter, choklad och mandelmassa

4 portioner gräddglass eller parfait

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 tim
  • Klart på: 5 tim 20 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 25 g socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 40 g valnött
  • 50 g mörk choklad
  • 40 g Dajm
  • 50 g mandelmassa

Tillagning

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Hacka nötter, choklad och Dajm grovt.
  3. Riv mandelmassan grovt.
  4. Vispa grädden styv och vänd ner den i äggblandningen.
  5. Vänd till sist ner nötter, choklad, Dajm och mandelmassa.
  6. Häll i form eller portionsformar på 2 dl vardera.
  7. Frys gräddglassen i 4 timmar.
  8. Låt gärna tina i kylen någon timme innan servering.
  9. Ta upp glassen ur formen och skär bitar och servera. Eller stjälp ur glassen ur småformarna.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer