Chorizo med pasta och ajvar

Introduktion och förberedelse

Chorizo råkorv med pasta och ajvar samt en sallad med avokado, grönsallad och kokta vita bönor. Chorizo är en stark smakrik korv som finns färsk som råkorv.

Blir även gott med andra färska råkorvar som salsiccia eller hetare varianter på chorizo.

Gör gärna hemgjord ajvar som är en paprikaröra. Den kan även köpas färdig som mild eller het variant - ta det du gillar.

Koka gärna ett paket egna bönor till salladen så kan du spara det som blir över till i små påsar till andra tillfällen.

Vill du ha GI-variant så skippa pastan (eller välj fullkornspasta) och öka på bönor och avokado i salladen samt servera ajvaren som röra till.

4 portioner chorizo med pasta och ajvar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram chorizo
  • 350 gram pasta av valfri sort
  • 1,5 dl mild ajvar (paprikaröra)
  • Tillbehör: 65 gram grön blandsallad
  • 8 cocktailtomater
  • 1 avokado
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger

Tillagning

  1. Tänd grillen. Börja koka vatten till pastan.
  2. Förbered sallad: skölj grönsallad. Skölj och dela tomater. Dela och gröp ur avokadon i dela i mindre bitar. Blanda med bönor, olivolja och vinäger i en skål.
  3. Koka pastan ca 10 minuter eller enligt paket.
  4. Stek eller grilla korven 5 minuter på varje sida så att den får fin färg och är genomstekt.
  5. Häll av pastan och blanda den med ajvar i en skål eller kastrull.
  6. Servera chorizon med pastan och salladen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.