Grillspett med sojamarinerad fläskkarré
Grillspett med sojamarinerad fläskkarré. Enkla och supergoda spett.
Blanda bitar av fläskkarré med söt god soja Ketjap Manis från Indonesien och låt marinera några minuter innan du grillar eller steker spetten.
Tillagning
- Skär karrébiten i skivor och dela dem sedan i lagom bitar att trä på spett.
- Lägg i att marinera i sojan, helst någon timme. Trä på spett.
- I UGN: Sätt ugn på 175 grader varmljuft och genomstek spetten på ett galler över en ugnsform i cirka 30 minuter. Vänd runt dem efter halva tiden.
- PÅ UTEGRILL: Du kan också grilla spetten på utegrill ca 10 minuter runt om och sedan ytterligare några minuter på lägre värme.
- Servera grillspetten varma eller låt dem kallna eller värm upp innan servering.
Serveringsförslag
- Grillspetten kan serveras med valfria tillbehör.
- Ett förslag är med vit bönsås, kokt färskpotatis eller delikatesspotatis och lite grönsallad.
- Jag har även fler tips på såser och tillbehör.
Uppskattat näringsvärde per portion: 448 kcal