Gravad lax med hovmästarsås
Introduktion och förberedelse
Gravad lax med hovmästarsås och färskpotatis eller delikatesspotatis samt citron.
Här med färdig köpt gravlax och hemgjord gravlax- eller hovmästarsås. Du kan även köpa färdig sås till laxen.
Räkna förslagsvis tre skivor och mellan 120-150 gram gravad lax per portion.
Överkurs är - förutom att göra egen gravlaxsås - att grava egen lax.
Tillagning
- Koka potatis.
- Gör hovmästarsås: Mosa ihop socker och dill i en skål (eller i en mortel) så att sockret löser sig med dillen. Tillsätt senap och vinäger. Droppa i olja sakta sakta i början och rör kraftigt. Tillsätt resten i en stråle och rör. Smaka av med lite salt och vitpeppar.
- Skär den gravade laxen i skivor om den inte redan är det.
- Lägg upp på fat och garnera med citronklyftor eller lägg upp på tallrik. Servera med kokt potatis och hovmästarsåsen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 374 kcal