Gratinerad getost eller chèvre

Gratinerad getost eller Chèvre på bröd med honung och sallad är en god förrätt. En toast med getost helt enkelt. På franska heter fårost Chèvre och köp gärna en god, fin variant - ju bättre och dyrare ost desto godare macka. Kan också serveras som tilltugg - skär då bröden i fyra delar och skippa salladen.

Dryckestips till är vita viner av druvorna Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Chardonnay eller ett torrt mousserande.

4 portioner gratinerad getost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 - 300 gram getost
  • 4 msk honung, gärna flytande
  • 1 pkt ruccola
  • 1 huvud isbergssallad och eventuellt valfria andra sorter om man vill
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 4 skivor ljust bröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva getosten, skär bröden i trianglar och fördela osten över bröden tillsammans med honungen.
  3. Gratinera getostsnittarna i cirka 5 minuter tills mackorna fått fin färg.
  4. Rensa och skölj salladen.
  5. Bryt isär isbergsbladen och blanda med ruccola, lite olivolja, salt och peppar.
  6. Dela cocktailtomaterna.
  7. Lägg sallad i mitten, tomater runt och toppa med getostsnittar.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer