Gratinerad getost chèvre

Gratinerad getost på bröd med honung och sallad är en god förrätt. En toast med getost. Lite finare heter det chèvretoast.
Dryckestips till är vita viner av druvorna Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Chardonnay eller ett torrt mousserande.
Kan också serveras som tilltugg (då i mindre bitar och utan sallad).

4 portioner gratinerad getost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 - 300 gram getost
  • 4 msk honung, gärna flytande
  • 1 pkt ruccola
  • 1 huvud isbergssallad och eventuellt valfria andra sorter om man vill
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 4 skivor ljust bröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva getosten, skär bröden i trianglar och fördela osten över bröden tillsammans med honungen.
  3. Gratinera getostsnittarna i cirka 5 minuter tills mackorna fått fin färg.
  4. Rensa och skölj salladen.
  5. Bryt isär isbergsbladen och blanda med ruccola, lite olivolja, salt och peppar.
  6. Dela cocktailtomaterna.
  7. Lägg sallad i mitten, tomater runt och toppa med getostsnittar.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer