Varma mackor med Munsterost och mörkt bröd

Varma mackor med Münsterost och mörkt bröd, stekt äpple samt kummin. Gott som förrätt eller lätt middag med en grönsallad till.
Dela på smörgåsarna på fyra så får du små snittar istället.
Gott till är även små inlagda gurkor sk cornichons. Man kan byta Münster mot annan lagrad ost ex. röd kittost som Reblochon eller Raclette ost.
Vin från Alsace som Riesling eller Gewurtztraminer passar till.

4 portioner varma mackor med Münsterost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram Münster eller annan röd kittost
  • 4 skivor grovt bröd
  • 1 äpple gärna Aroma
  • 50 gram smör
  • 0,5 tsk stött kummin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra brödskivorna och fördela skivad ost över. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
  3. Skala äpplet, skiva det och stek i resten av smöret.
  4. Toppa smörgåsarna med äppelskivorna och lite stött kummin.
  5. Gratinera smörgåsarna i 5-10 minuter.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer