Varma mackor med Munsterost och mörkt bröd

Introduktion och förberedelse

Varma mackor med Münsterost och mörkt bröd, stekt äpple samt kummin. Gott som förrätt eller lätt middag med en grönsallad till.

Dela på smörgåsarna på fyra så får du små snittar istället.

Gott till är även små inlagda gurkor sk cornichons. Man kan byta Münster mot annan lagrad ost ex. röd kittost som Reblochon eller Raclette ost.

Att dricka till

Vin från Alsace som Riesling eller Gewurtztraminer passar till.

4 portioner varma mackor med Münsterost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram Münster eller annan röd kittost
  • 4 skivor grovt bröd
  • 1 äpple gärna Aroma
  • 50 gram smör
  • 0,5 tsk stött kummin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra brödskivorna och fördela skivad ost över. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
  3. Skala äpplet, skiva det och stek i resten av smöret.
  4. Toppa smörgåsarna med äppelskivorna och lite stött kummin.
  5. Gratinera smörgåsarna i 5-10 minuter.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.