Varma mackor med Munsterost och mörkt bröd
Introduktion och förberedelse
Varma mackor med Münsterost och mörkt bröd, stekt äpple samt kummin.
Serveringsförslag
- Gott som förrätt eller lätt middag med en grönsallad till.
- Dela på smörgåsarna på fyra så får du små snittar istället.
- Gott till är även små inlagda gurkor sk cornichons.
Varianter
- Man kan byta Münster mot annan liknande lagrad ost som röd kittost som Reblochon eller Raclette ost.
- Brödet kan du byta mot skivad baguette, surdegsbröd eller annat ljusare bröd.
- Kummin kan uteslutas.
Att dricka till
Vin från Alsace som Riesling eller Gewürtztraminer passar till.

Münstermackor med äpple blir mycket goda som förrätt eller tilltugg serverade med ett lätt kylt vitt vin som Gewürtstraminer eller Riesling från Alsace.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra brödskivorna och fördela skivad ost över. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Skala äpplet, skiva det och stek i resten av smöret.
- Toppa smörgåsarna med äppelskivorna och lite stött kummin.
- Gratinera smörgåsarna i 5-10 minuter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 311 kcal