Varma mackor med Munsterost och mörkt bröd
Varma mackor med Münsterost och mörkt bröd, stekt äpple samt kummin.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra brödskivorna och fördela skivad ost över. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Skala äpplet, skiva det och stek i resten av smöret.
- Toppa smörgåsarna med äppelskivorna och lite stött kummin.
- Gratinera smörgåsarna i 5-10 minuter.
Serveringsförslag
- Gott som förrätt eller lätt middag med en grönsallad till.
- Dela på smörgåsarna på fyra så får du små snittar istället.
- Gott till är även små inlagda gurkor sk cornichons.
Varianter
- Man kan byta Münster mot annan liknande lagrad ost som röd kittost som Reblochon eller Raclette ost.
- Brödet kan du byta mot skivad baguette, surdegsbröd eller annat ljusare bröd.
- Kummin kan uteslutas.
Att dricka till
Vin från Alsace som Riesling eller Gewürtztraminer passar till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 311 kcal