Godistiramisu

Godistiramisu är en variant på tiramisu smaksatt med krossat eller hackat valfritt godis. En barnvänlig tiramisu utan sprit eller alkohol som även passar att servera barn.

Perfekt till buffé, studentbuffé, bjudning, barnkalas men också middag och fest.

Går bra att laga i förväg och ställa i frysen eller kylen eller frysa in och tina till servering.

Välj att fylla tiramisun med två till tre sorter godis du gillar - förslagsvis chokladbitar, Dajm, M&M:s, geléhallon, polkagrisar, Marianne eller liknande.

Hittar du inte savoyardikex kan du använda sockerkaksbottnar. Jag har också recept på Tiramisu med sprit i förstås.

Recept 1 form, cirka 10 portioner

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 30 min

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 2 äggvita
  • 2 pkt kesella, naturell färskost eller mascarpone (500 gram totalt)
  • 2 dl blandat krossat eller hackat godis förslagsvis chokladbitar, Dajm, M&M:s, geléhallon, polkagrisar, Marianne eller liknande
  • 1 pkt savoyardikex (ladyfingers)
  • 2,5 dl kaffe

Tillagning

  1. Vispa äggulor och socker pösigt.
  2. Vispa äggvitan fast.
  3. Vänd ner kesella samt äggvitan med gulan.
  4. Lägg hälften av savoiardikex i bottnen på en form i storlek som en halv ugnsplåt.
  5. Pensla med kaffe.
  6. Bre på hälften av äggblandningen.
  7. Krossa eller skär godiset i mindre bitar och strö det över äggblandningen.
  8. Lägg på ett lager till av kex.
  9. Pensla med kaffe och toppa med äggblandning.
  10. Låt stå några timmar i kylskåp eller frys den.
  11. Garnera tiramisun med att sikta över kakao. Ett tips är att lägga ett ugnsgaller över så att det blir ett mönster.
  12. Servera ur formen eller skär upp tiramisun i rutor samt servera.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept