Godistiramisu

Introduktion och förberedelse

Godistiramisu är en variant på tiramisu smaksatt med krossat eller hackat valfritt godis.

En barnvänlig tiramisu utan sprit eller alkohol som även passar att servera till barn.

Perfekt till buffé, studentbuffé, bjudning samt kalas men också middag och fest.

Kan förberedas i god tid

Går bra att laga i förväg och förvara i kylen 1-2 dagar - då blir den bara godare. Eller frysa in och tina till servering. Vänta då med att garnera med kakao tills precis innan servering.

Varianter

  • Välj att fylla tiramisun med två till tre sorter godis du gillar - förslagsvis chokladbitar, Dajm, M&M:s, geléhallon, polkagrisar, Marianne eller liknande.
  • Hittar du inte savoyardikex kan du använda sockerkaksbottnar.
  • Jag har också recept på Tiramisu med sprit i förstås.

Recept 1 form, cirka 10 portioner

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 30 min

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 2 äggvita
  • 2 pkt kesella, naturell färskost eller mascarpone (500 gram totalt)
  • 2 dl blandat krossat eller hackat godis förslagsvis chokladbitar, Dajm, M&M:s, geléhallon, polkagrisar, Marianne eller liknande
  • 1 pkt savoyardikex (ladyfingers)
  • 2,5 dl kaffe

Tillagning

  1. Vispa äggulor och socker pösigt.
  2. Vispa äggvitan fast.
  3. Vänd ner kesella samt äggvitan med gulan.
  4. Lägg hälften av savoiardikex i bottnen på en form i storlek som en halv ugnsplåt.
  5. Pensla med kaffe.
  6. Bre på hälften av äggblandningen.
  7. Krossa eller skär godiset i mindre bitar och strö det över äggblandningen.
  8. Lägg på ett lager till av kex.
  9. Pensla med kaffe och toppa med äggblandning.
  10. Låt stå några timmar i kylskåp eller frys den.
  11. Garnera tiramisun vid servering genom att sikta över kakao. Ett tips är att lägga ett ugnsgaller över så att det blir ett mönster.
  12. Servera ur med en sked direkt ur formen eller skär upp tiramisun i fina rutor samt servera på desserttallrik eller assietter.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.