Godistiramisu

Godistiramisu är en variant på tiramisu smaksatt med krossat eller hackat valfritt godis. En barnvänlig tiramisu utan sprit eller alkohol som även passar att servera barn.

Perfekt till buffé, studentbuffé, bjudning, barnkalas men också middag och fest.

Går bra att laga i förväg och ställa i frysen eller kylen eller frysa in och tina till servering.

Välj att fylla tiramisun med två till tre sorter godis du gillar - förslagsvis chokladbitar, Dajm, M&M:s, geléhallon, polkagrisar, Marianne eller liknande.

Hittar du inte savoyardikex kan du använda sockerkaksbottnar. Jag har också recept på Tiramisu med sprit i förstås.

Recept 1 form, cirka 10 portioner

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 30 min

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 2 äggvita
  • 2 pkt kesella, naturell färskost eller mascarpone (500 gram totalt)
  • 2 dl blandat krossat eller hackat godis förslagsvis chokladbitar, Dajm, M&M:s, geléhallon, polkagrisar, Marianne eller liknande
  • 1 pkt savoyardikex (ladyfingers)
  • 2,5 dl kaffe

Tillagning

  1. Vispa äggulor och socker pösigt.
  2. Vispa äggvitan fast.
  3. Vänd ner kesella samt äggvitan med gulan.
  4. Lägg hälften av savoiardikex i bottnen på en form i storlek som en halv ugnsplåt.
  5. Pensla med kaffe.
  6. Bre på hälften av äggblandningen.
  7. Krossa eller skär godiset i mindre bitar och strö det över äggblandningen.
  8. Lägg på ett lager till av kex.
  9. Pensla med kaffe och toppa med äggblandning.
  10. Låt stå några timmar i kylskåp eller frys den.
  11. Garnera tiramisun med att sikta över kakao. Ett tips är att lägga ett ugnsgaller över så att det blir ett mönster.
  12. Servera ur formen eller skär upp tiramisun i rutor samt servera.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt kulinarisk kock och måltidskreatör från Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer