Snabb Tiramisu

En variant av klassisk Tiramisu serverad i cocktailglas.
Vintips till tiramisun blir Vin Santo, marsala eller espresso med amarettolikör, konjak eller brandy.

4 portioner snabb tiramisu

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram Mascarpone färskost (kan ersättas av Philadelphia eller annan färskost naturell)
  • 4 msk florsocker
  • 3 msk marsala, amaretto, konjak eller brandy eller annat starkvin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kallt espressokaffe
  • 8 Savoiardi-kex(Ladyfingers)
  • 3 msk kakao eller riven choklad

Tillagning

  1. Blanda mascarpone i en bunke med florsocker, sprit och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet. Sikta gärna ner florsockret så blir det inga klumpar.
  2. Vispa grädden halvhård och blanda den i mascarponen till en jämn smet.
  3. Ställ upp fyra cocktailglas.
  4. Dela på kexen och doppa ett kex i taget halvvägs i espressokaffet och fördela i botten på glasen.
  5. Fördela och toppa med mascarponeblandningen.
  6. Garnera med att sikta över kakao och/eller riv choklad över. Servera tiramisun med sked.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer