Snabb Tiramisu

Introduktion och förberedelse

Snabblagad Tiramisu där man varvar mascarpone med vispad grädde, Savoiardi-kex doppade i espresso och marsalavin samt toppar med kakao.

En snabbvariant av Tiramisu serverad i cocktailglas eller valfria portionsskålar eller glas.

I en riktig Tiramisu vispar man ihop färskosten med ägg till en sås som man varvar kexen med - till skillnad från detta recept där jag bara varvar vispad grädde och färskost med kexen och sedan serverar nästan direkt. Och det går inte bra med sprutgrädde - vispa egen grädde.

Varianter

  • Kan också läggas upp och serveras till alla i en stor form eller fat.
  • Mascarpone är en italiensk färskost och kan ersättas av Philadelphia eller annan naturell färskost.

Vad passar att dricka till?

Vintips till tiramisun blir Vin Santo, marsala eller espresso med amarettolikör, konjak eller brandy.

4 portioner snabb tiramisu

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram Mascarpone färskost
  • 4 msk florsocker
  • 3 msk marsala, amaretto, konjak eller brandy eller annat starkvin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kallt espressokaffe
  • 8 Savoiardi-kex (Ladyfingers)
  • 3 msk kakao eller riven choklad

Tillagning

  1. Blanda mascarpone i en bunke med florsocker, sprit och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet. Sikta gärna ner florsockret så blir det inga klumpar.
  2. Vispa grädden halvhård och blanda den i mascarponen till en jämn smet.
  3. Ställ upp fyra cocktailglas.
  4. Dela på kexen och doppa ett kex i taget halvvägs i espressokaffet och fördela i botten på glasen.
  5. Fördela och toppa med mascarponeblandningen. Hit kan du förbereda några timmar innan och ha övertäckta i kylen till servering.
  6. Servering: Garnera med att sikta över kakao och/eller riv choklad över. Servera tiramisun med sked.
E-mail
Medel: 3.6 (21 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 176 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-12