Godis tiramisu

En variant på tiramisu smaksatt med godis och utan sprit. En barnvänligare tiramisu dessert.
Perfekt till buffé, studentbuffé, bjudning, barnkalas eller middag. Går bra att laga i förväg och ställa i frysen eller kylen.
Välj två - tre sorter godis du gillar - förslagsvis chokladbitar, Dajm, M&M:s, geléhallon, polkagrisar, Marianne eller liknande.
Hittar du inte savoyardikex kan du använda sockerkaksbottnar.

Recept 1 form, cirka 10 portioner

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 30 min

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 2 äggvita
  • 2 pkt kesella (500 g)
  • 2 dl blandat krossat godis
  • 1 pkt savoyardikex (ladyfingers)
  • 2,5 dl kaffe

Tillagning

  1. Vispa äggulor och socker pösigt.
  2. Vispa äggvitan fast.
  3. Vänd ner kesella samt äggvitan med gulan.
  4. Lägg hälften av savoiardikex i bottnen på en form i storlek som en halv ugnsplåt.
  5. Pensla med kaffe.
  6. Bre på hälften av äggblandningen.
  7. Krossa eller skär godiset i mindre bitar och strö det över äggblandningen.
  8. Lägg på ett lager till av kex.
  9. Pensla med kaffe och toppa med äggblandning.
  10. Låt stå några timmar i kylskåp eller frys den.
  11. Garnera tiramisun med att sikta över kakao. Ett tips är att lägga ett ugnsgaller över så att det blir ett mönster.
  12. Servera ur formen eller skär upp tiramisun i rutor samt servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer