Godis tiramisu

En variant på tiramisu smaksatt med godis och utan sprit. En barnvänligare tiramisu dessert.
Perfekt till buffé, studentbuffé, bjudning, barnkalas eller middag. Går bra att laga i förväg och ställa i frysen eller kylen.
Välj två - tre sorter godis du gillar - förslagsvis chokladbitar, Dajm, M&M:s, geléhallon, polkagrisar, Marianne eller liknande.
Hittar du inte savoyardikex kan du använda sockerkaksbottnar.

Recept 1 form, cirka 10 portioner

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 30 min

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 2 äggvita
  • 2 pkt kesella (500 g)
  • 2 dl blandat krossat godis
  • 1 pkt savoyardikex (ladyfingers)
  • 2,5 dl kaffe

Tillagning

  1. Vispa äggulor och socker pösigt.
  2. Vispa äggvitan fast.
  3. Vänd ner kesella samt äggvitan med gulan.
  4. Lägg hälften av savoiardikex i bottnen på en form i storlek som en halv ugnsplåt.
  5. Pensla med kaffe.
  6. Bre på hälften av äggblandningen.
  7. Krossa eller skär godiset i mindre bitar och strö det över äggblandningen.
  8. Lägg på ett lager till av kex.
  9. Pensla med kaffe och toppa med äggblandning.
  10. Låt stå några timmar i kylskåp eller frys den.
  11. Garnera tiramisun med att sikta över kakao. Ett tips är att lägga ett ugnsgaller över så att det blir ett mönster.
  12. Servera ur formen eller skär upp tiramisun i rutor samt servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer