Ägghalvor med kaviar
Introduktion och förberedelse
Kokta halverade ägg med svart eller röd caviar, lyxig stenbitsrom, löjrom eller Kalles kaviar. Vegetarisk röd eller svart tångkaviar kan man också toppa med.
Passar till julbord, påskbord och midsommar eller på buffé med sill samt på frukostbuffé.
Om du vill att äggen ej ska glida omkring på fatet kan du lägg dem på en bädd av fint strimlad isbergssallad eller babyspenat.
Välj helst MSC märkt rom eller kaviar.
Lyxiga ägghalvor
Riktigt lyxigt blir det med någon tsk Kalix-löjrom på varje ägghalva. Kan garneras med hackad dill eller gräslök och/eller finhackad rödlök. En klick typ tsk creme fraiche kan man också toppa med. Vidare 1-2 handskalade lyxiga räkor är rikigt gott.

Tillagning
- Koka äggen hårda ca 8-9 minuter.
- Kyl dem i kallt vatten.
- Skala äggen.
- Dela äggen på mitten och lägg upp på en tallrik eller serveringsfat.
- Lägg en tesked kaviar på varje ägghalva.
Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal