Ägghalvor med kaviar

Introduktion och förberedelse för tillagning

Kokta halverade ägg med svart eller röd caviar, lyxig stenbitsrom, löjrom eller Kalles kaviar. Vegetarisk röd eller svart tångkaviar kan man också toppa med.

Passar till julbord, påskbord och midsommar eller på buffé med sill samt på frukostbuffé.

Om du vill att äggen ej ska glida omkring på fatet kan du lägg dem på en bädd av fint strimlad isbergssallad eller babyspenat.

Välj helst MSC märkt rom eller kaviar.

Lyxiga ägghalvor

Riktigt lyxigt blir det med någon tsk Kalix-löjrom på varje ägghalva. Kan garneras med hackad dill eller gräslök och/eller finhackad rödlök. En klick typ tsk creme fraiche kan man också toppa med. Vidare 1-2 handskalade lyxiga räkor är rikigt gott.

Ägghalvor toppade med Kalles kaviar
Ägghalvor toppade med Kalles kaviar och hackad rödlök på en bädd av bladspenat.

6 portioner ägghalvor med kaviar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 12 tsk kaviar eller rom

Tillagning

  1. Koka äggen hårda ca 8-9 minuter.
  2. Kyl dem i kallt vatten.
  3. Skala äggen.
  4. Dela äggen på mitten och lägg upp på en tallrik eller serveringsfat.
  5. Lägg en tesked kaviar på varje ägghalva.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.