Frittata med spenat

Introduktion och förberedelse för tillagning

Frittata med spenat, ruccola, salladslök och parmesanost. Spenatfrittata eller rucculafrittata är gott som lätt lunch, middag eller på buffé (räcker då till 6 portioner).

Du kan steka klart frittatan på låg värme på spisen också istället för att ställa in den i ugnen (vilket jag tycker är lättare då den ej bränns i botten så lätt).

Istället för parmesan kan man ta lagrad manchego, vitost, fetaost eller pecorino.

Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4-6 bitar frittata med spenat

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 150 gram färsk spenat
  • 120 gram ruccolasallad
  • 150 gram salladslök, ca 5 st
  • 3 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 150 gram parmesanost
  • 1 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj spenat och ruccola.
  3. Spara undan några blad ruccola att garnera med.
  4. Hacka spenat och ruccola grovt.
  5. Ansa och strimla salladslöken.
  6. Värm en stor ugnsfast stekpanna och fräs spenat, ruccola och salladslök i olivolja tills de mjuknat - några minuter.
  7. Hyvla några bitar av osten till garnering.
  8. Riv resten och lägg i en skål.
  9. Tillsätt ägg, salt och peppar.
  10. Häll äggstanningen över spenatblandningen, vänd runt så att äggstanningen sprids ut jämnt och sätt in frittatan i ugnen att stelna ca 10 minuter.
  11. Ta ut frittatan och lägg över ett upp och nervänt fat samt vänd upp frittatan på fatet.
  12. Garnera frittatan med hyvlad ost och rucola.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.