Färskost med dill, citron och vitlök
Hemgjord färskost med dill, citron och vitlök är gott som pålägg till nybakt bröd, ciabattas eller annat bröd vid midsommarbordet, julbordet, kräftskivan, festen eller buffén.
Färskosten passar också som röra till grillad fisk, lax, kyckling eller kött.
Tillagning
- Plocka och hacka dillen. Lägg i en bunke.
- Skölj citronen och finriv skalet av citronen samt pressa ur saften. Tillsätt till bunken.
- Pressa vitlöken i bunken.
- Blanda i färskosten till en jämn röra.
- Smaka av med salt och peppar.
- Fyll en trevlig serveringsbytta med färskosten och täck över eller servera.
- Färskosten blir ännu godare om den får stå i kylen över natten.
Med köpt eller hemgjord färskost
Överkurs är att göra egen färskost av yoghurt eller filmjölk du häller av i ett kaffefilter som detta recept.
Annars köper du vanlig naturell färskost.
Uppskattat näringsvärde per portion: 28 kcal