Färskost med dill, citron och vitlök

Introduktion och förberedelse

Hemgjord färskost med dill, citron och vitlök är gott som pålägg till nybakt bröd, ciabattas eller annat bröd vid midsommarbordet, julbordet, kräftskivan, festen eller buffén.

Färskosten passar också som röra till grillad fisk, lax, kyckling eller kött.

en bytta färskost ca 6-8 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 400 färskost
  • 1 dl grädde
  • 4 msk hackad dill eller ett knippe färsk dill
  • 1 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Plocka och hacka dillen. Lägg i en bunke.
  2. Skölj citronen och finriv skalet av citronen samt pressa ur saften. Tillsätt till bunken.
  3. Pressa vitlöken i bunken.
  4. Blanda i färskosten till en jämn röra.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fyll en trevlig serveringsbytta med färskosten och täck över eller servera.
  7. Färskosten blir ännu godare om den får stå i kylen över natten.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.