Cocktail med rosévin, Triple Sec och rosenvatten
Skaka en god cocktail med rosévin som får smak av apelsinlikör Triple Sec samt rosenvatten och toppa upp med lite bubblande sodavatten.
Tillagning
- Se till att sodavatten är väl kylt. Du kan även kyla glasen om du vill ca 20 minuter i kylen.
- Lägg isbitar i en shaker.
- Mätt upp och tillsätt rosévin, apelsinlikör och rosenvatten.
- Skaka och sila upp i låga champagnekupor eller Martiniglas.
- Toppa upp varje glas med lite kallt sodavatten.
- Garnera om du vill med torkade rosenblad.
Serveringsförslag
- Passar som somrig fördrink, vid grillen, välkomstdrink, cocktailparty, efter maten eller innan romantisk middag.
- Serverad som fördrink är det gott med chips eller rostade nötter eller annat tilltugg.
Garnering
- Garnera gärna med torkade rosenblad. Lägg fram och torka bladen någon dag innan på ett varmt ställe.
- Kan även garneras med en skiva eller twist apelsin.
Val av glas
Som glas kan du ta valfria champagnekupor, margaritha eller Martiniglas.
Val av apelsinlikör
Istället för Triple Sec kan du ta annan apelsinlikör som Cointreau eller Grand Marnier.
Varianter
- Du kan byta sodavatten mot apelsinlemonad som Fanta, Orangina eller San Pellegrino Aranciata.
- Drinken skakas i shaker men den kan även röras med is i rörglas. Eller serveras med isbitar eller krossad is i ett större glas som Gin&tonic kupor, vinglas eller låga tumbler glas.
Uppskattat näringsvärde per portion: 102 kcal