Chokladkrisp
Chokladkrisp är ett slags godis med cornflakes eller rostat ris blandat med smält choklad.
Tillagning
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält den i mikro (ta ut och rör en gång i minuten) eller smält över hett vattenbad under omrörning.
- Blanda i cornflakes eller ris och rör runt.
- Klicka ut massan i lagom stora mumsbitar med sked i knäckformar eller på smörpapper.
- Låt chokladkrispen stelna i kylen (minst 15 minuter).
- Överkurs är att temperera chokladen innan - sök på temperera choklad här på receptfavoriter. Då håller sig chokladkrispen blank och fin länge och den smälter inte när du tar i den.
Serveringsförslag
Chokladkrisp passar som julgodis, fika, på buffé eller tv-mys.
Du behöver
Du behöver 30 knäckformar eller små pappformar.
Varianter
- Du kan använda ljus eller mörk choklad eller blanda choklad efter smak. Även vit choklad blir gott. Eller blanda.
- Med rispuffar kallas det även rischoklad.
- En variant är att göra liknande chokladgodis med fikon och mandel.
Uppskattat näringsvärde per portion: 121 kcal