Chokladkrisp

Introduktion och förberedelse

Chokladkrisp är ett slags godis med cornflakes eller rostat ris blandat med smält choklad.

Chokladkrisp passar som julgodis, fika, på buffé eller tv-mys.

Du behöver 30 knäckformar eller små pappformar.

Varianter

  • Du kan använda ljus eller mörk choklad eller blanda choklad efter smak. Även vit choklad blir gott. Eller blanda.
  • Med rispuffar kallas det även rischoklad.

30 st chokladkrisp

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 150 gram ljus mjölkchoklad, mörk eller vit choklad efter smak
  • 3 dl cornflakes eller rostat puffat ris som rispuffar

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält den i mikro (ta ut och rör en gång i minuten) eller smält över hett vattenbad under omrörning.
  2. Blanda i cornflakes eller ris och rör runt.
  3. Klicka ut massan i lagom stora mumsbitar med sked i knäckformar eller på smörpapper.
  4. Låt chokladkrispen stelna i kylen (minst 15 minuter).
  5. Överkurs är att temperera chokladen innan - sök på temperera choklad här på receptfavoriter. Då håller sig chokladkrispen blank och fin länge och den smälter inte när du tar i den.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 121 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-25

Tillbehör och liknande recept:

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning Julgodis kan du muta tomten med. Eget julgodis som ischoklad , knäck...