Chokladkrisp

Introduktion och förberedelse

Chokladkrisp är ett slags godis med cornflakes eller rostat ris typ rispuffar som vänds i smält choklad.

Du kan använda ljus eller mörk choklad eller blanda choklad efter smak. Även vit choklad blir gott. Eller blanda.

Du behöver 30 knäckformar eller små pappformar.

Välj gärna en rättvisemärkt fin choklad till dina chokladkrisp.

Chokladkrisp passar som julgodis, fika, på buffé eller tv-mys.

30 st chokladkrisp

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 150 gram ljus, mörk eller vit choklad efter smak
  • 3 dl cornflakes eller rostat puffat ris som rispuffar

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält den i mikro (ta ut och rör en gång i minuten) eller smält över hett vattenbad under omrörning.
  2. Blanda i cornflakes eller ris och rör runt.
  3. Klicka ut massan i lagom stora mumsbitar med sked i knäckformar eller på smörpapper.
  4. Låt chokladkrispen stelna i kylen (minst 15 minuter).
  5. Överkurs är att temperera chokladen innan - sök på temperera choklad här på receptfavoriter. Då håller sig chokladkrispen blank och fin länge och den smälter inte när du tar i den.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer