Chokladkrisp

Introduktion och förberedelse

Chokladkrisp är ett slags godis med cornflakes eller rostat ris typ rispuffar som vänds i smält choklad.

Du kan använda ljus eller mörk choklad eller blanda choklad efter smak. Även vit choklad blir gott. Eller blanda.

Du behöver 30 knäckformar eller små pappformar.

Välj gärna en rättvisemärkt fin choklad till dina chokladkrisp.

Chokladkrisp passar som julgodis, fika, på buffé eller tv-mys.

30 st chokladkrisp

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 150 gram ljus, mörk eller vit choklad efter smak
  • 3 dl cornflakes eller rostat puffat ris som rispuffar

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält den i mikro (ta ut och rör en gång i minuten) eller smält över hett vattenbad under omrörning.
  2. Blanda i cornflakes eller ris och rör runt.
  3. Klicka ut massan i lagom stora mumsbitar med sked i knäckformar eller på smörpapper.
  4. Låt chokladkrispen stelna i kylen (minst 15 minuter).
  5. Överkurs är att temperera chokladen innan - sök på temperera choklad här på receptfavoriter. Då håller sig chokladkrispen blank och fin länge och den smälter inte när du tar i den.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-15

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.