Caramel Frappuccino
Caramel Frappuccino är en slags amerikans söt iskaffe med kolasås och vispad grädde.
Grunden är kall espresso, krossad is och mjölk. Ett godiskaffe extra allt.
Tillagning
- Gör kolasås eller köp färdig kolasås.
- Brygg espressokaffe. Låt svalna.
- I MIXER: Mixa kaffe, mjölk, isbitar samt kolasås hastigt tills isen är likt krossad is.
- Fördela i två glas.
- UTAN MIXER: Blanda kaffe, kolasås samt mjölk i en kanna. Rör om tills kolasåsen löst sig. Krossa is och lägg i två glas. Fyll på med frappuccino-blandningen (kaffet, kolasåsen och mjölken).
- GARNERING: Vispa grädde medelhård.
- Fördela grädden på toppen och skeda över lite kolasås extra. Servera med lång tesked, drinkpinne och/eller sugrör.
Med eller utan mixer
- Du kan mixa frappuccinon med isbitar i drinkmixer, matberedare eller behållare med stavmixer.
- Utan mixer behöver du krossad is som du kan krossa i en handduk eller plastpåse med baksidan av en kastrull eller iskross med vev.
Serveringsförslag
Passar till fika, innan eller efter grillen eller när som du är sötsugen på svalkande iskaffe.
Du kan servera med en lång tesked, drinkpinne och/eller sugrör.
Kan garneras med lite valfritt strössel, kanel, minimarschmallows eller riven choklad.
Räkna att du behöver glas eller glasmuggar som rymmer ca 3 dl per glas.
Varianter
- Köp kolasås eller gör egen kolasås.
- Istället för kolasås kan du ta chokladsås som Ohoy eller göra egen chokladsås. Då får du en Chocolate Frappuccino.
- Smaksätt med kryddning som något krm kanel, mald kardemumma och/eller ingefära.
- Eller en tsk kakao och krm vaniljsocker för en choklad frappuccino. Garnera då med chokladsås eller kolasås.
- En vegan Caramel Frappuccino variant kan du göra med vispbar sojagrädde, barista havremjölk samt vegansk kolatopping ex. från Markatta.
Uppskattat näringsvärde per portion: 243 kcal