Iskaffe

Introduktion och förberedelse

Iskaffe av espresso eller starkt kaffe med krossad is, kall mjölk och socker.

Riktigt och gott och svalkande när det är varmt.

Mjölk i är valfritt.

Istället för vanlig mjölk kan du ta sojamjölk, havremjölk eller mandelmjölk.

Kaffe med is och mjölk i glas
Kaffe eller espresso med is och mjölk.

1 högt glas iskaffe

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 8 cl espresso eller starkt kaffe
  • 2 tsk socker
  • 2 dl kall mjölk 3%
  • 3 isbitar

Tillagning

  1. Gör en dubbel espresso.
  2. Rör ut socker i espresson.
  3. Krossa ca 6-8 isbitar i en handduk eller mixer.
  4. Ös upp isen i ett högt glas och häll på med mjölk samt kaffe.
E-mail
Medel: 3.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 121 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-14