Iskaffe

Introduktion och förberedelse för tillagning

Iskaffe som är espresso med krossad is, kall mjölk och socker. Riktigt och gott och svalkande när det är varmt. Mjölk i är valfritt.

1 högt glas iskaffe

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 8 cl espresso eller starkt kaffe
  • 2 tsk socker
  • 2 dl kall mjölk 3%
  • 3 isbitar

Tillagning

  1. Gör en dubbel espresso.
  2. Rör ut socker i espresson.
  3. Krossa ca 6-8 isbitar i en handduk eller mixer.
  4. Ös upp isen i ett högt glas och häll på med mjölk samt kaffe.
E-mail
Medel: 3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.