Cappuccino

Introduktion och förberedelse

Cappuccino är italienskt kaffe. Espresso med varm mjölk och mjölkskum. I Italien är cappuccino vanlig på morgonen men passar såklart hela dagen.

1 kopp cappuccino

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 1,5 dl värmd mjölk 3%
  • 0,5 dl mjölkskum

Tillagning

  1. Värm gärna koppen först genom att ex. hälla hett vatten i den någon minut innan.
  2. Gör espresson och häll i en cappuccinokopp.
  3. Värm mjölken i en kastrull eller med ångan i espressomaskin tills den börjar ryka (cirka 65 grader). Blås med ånga eller vispa upp så att cirka hälften är ett skum. Häll mjölk och skum i espresson. Det ska bli en mörk krans av kaffe runt kanten.
  4. Cappuccino kan garneras med att pudra över lite kakao.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-30

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept