Cappuccino

Cappuccino är italienskt kaffe. Espresso med varm mjölk och mjölkskum. I Italien är cappuccino vanlig på morgonen men passar såklart hela dagen.

1 kopp cappuccino

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 1,5 dl värmd mjölk 3%
  • 0,5 dl mjölkskum

Tillagning

  1. Värm gärna koppen först genom att ex. hälla hett vatten i den någon minut innan.
  2. Gör espresson och häll i en cappuccinokopp.
  3. Värm mjölken i en kastrull eller med ångan i espressomaskin tills den börjar ryka (cirka 65 grader). Blås med ånga eller vispa upp så att cirka hälften är ett skum. Häll mjölk och skum i espresson. Det ska bli en mörk krans av kaffe runt kanten.
  4. Cappuccino kan garneras med att pudra över lite kakao.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer