Cappuccino

Cappuccino är italienskt kaffe. Espresso med varm mjölk och mjölkskum. I Italien är cappuccino vanlig på morgonen men passar såklart hela dagen.

1 kopp cappuccino

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 1,5 dl värmd mjölk 3%
  • 0,5 dl mjölkskum

Tillagning

  1. Värm gärna koppen först genom att ex. hälla hett vatten i den någon minut innan.
  2. Gör espresson och häll i en cappuccinokopp.
  3. Värm mjölken i en kastrull eller med ångan i espressomaskin tills den börjar ryka (cirka 65 grader). Blås med ånga eller vispa upp så att cirka hälften är ett skum. Häll mjölk och skum i espresson. Det ska bli en mörk krans av kaffe runt kanten.
  4. Cappuccino kan garneras med att pudra över lite kakao.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer