Cappuccino

Cappuccino är italienskt kaffe. Espresso med varm mjölk och mjölkskum. I Italien är cappuccino vanlig på morgonen men passar såklart hela dagen.

1 kopp cappuccino

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 1,5 dl värmd mjölk 3%
  • 0,5 dl mjölkskum

Tillagning

  1. Värm gärna koppen först genom att ex. hälla hett vatten i den någon minut innan.
  2. Gör espresson och häll i en cappuccinokopp.
  3. Värm mjölken i en kastrull eller med ångan i espressomaskin tills den börjar ryka (cirka 65 grader). Blås med ånga eller vispa upp så att cirka hälften är ett skum. Häll mjölk och skum i espresson. Det ska bli en mörk krans av kaffe runt kanten.
  4. Cappuccino kan garneras med att pudra över lite kakao.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.