Cappuccino

Introduktion och förberedelse

Cappuccino är italienskt kaffe. Espresso med varm mjölk och mjölkskum.

I Italien är cappuccino vanlig på morgonen men passar såklart hela dagen.

Du kan ta vanlig mjölk 3%, baristamjölk 2,6% eller havremjölk som Ikaffe för vegan cappuccino.

1 kopp cappuccino

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 1,5 dl mjölk 3% eller baristamjölk

Tillagning

  1. Värm gärna koppen först genom att ex. hälla hett vatten i den någon minut innan.
  2. Gör espresson och häll i en cappuccinokopp.
  3. Värm mjölken i en kastrull eller med ångan i espressomaskin tills den börjar ryka (cirka 65 grader). Blås med ånga eller vispa upp så att cirka hälften är ett skum. Häll mjölk och skum i espresson. Det ska bli en mörk krans av kaffe runt kanten.
  4. Cappuccino kan garneras med att pudra över lite kakao.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 90 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-23

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.