Bovetegröt glutenfri gröt

Bovetegröt. Gröt av bovete är glutenfri och kan ätas av glutenintoleranta samt andra då det är en god och nyttig gröt. Gott med kall mjölk, äppelmos, sylt, nötter, fruktsallad, frön, kanel, socker, sirap osv

4 portioner bovetegröt

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 1 PORT: 1 dl boveteflingor eller krossat bovete
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 krm salt
  • 4 PORT: 2 dl boveteflingor eller krossat bovete
  • 5,5 dl vatten
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp allt i en kastrull under omrörning och låt bovetegröten puttra i ca 10 minuter på svag värme.
  2. Bovetegröt är gott varm med kall mjölk, äppelmos, sylt, nötter, fruktsallad, frön, kanel, socker osv
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer