Dinkelgröt

God och nyttig gröt av dinkelflingor som kan serveras med önskade tillbehör.

Russin, solroskärnor, pumpafrön, nötter, strimlade aprikoser är också gott att koka med eller strö över dinkelgröten.

Jag kokade gröten med kravmärkta dinkelflingor från Saltå Kvarn.

2 portioner dinkelgröt

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 11 min

Ingredienser

  • 2 dl dinkelflingor
  • 5 dl vatten
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp vattnet och rör ner flingorna och en nypa salt.
  2. Koka dinkelgröten i ca 10 minuter och rör då och då.
  3. Servera gröten med önskade tillbehör som ex. kall mjölk, skivat äpple och sirap.

Serveringsförslag

  • Jag hade kall mjölk, skivat äpple och sirap till.
  • Färsk frukt, bär, honung, agave sirap, lönnsirap och/eller sylt är fler förslag som är goda på.
  • Kall mandelmjölk; sojamjölk eller havremjölk kan du ta istället för vanlig mjölk för vegan gröt.
E-mail
Medel: 3.3 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-03