Dinkelgröt

Introduktion och förberedelse

God och nyttig gröt av dinkel som kan serveras med önskade tillbehör ex. kall mjölk, skivat äpple och sirap.

Russin, solroskärnor, nötter, strimlade aprikoser är också gott i dinkelgröten.

Färsk frukt, sylt, mandelmjölk, sojamjölk, havremjölk är annat som passar till gröten.

2 portioner dinkelgröt

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 11 min

Ingredienser

  • 2 dl dinkelflingor
  • 5 dl vatten
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp vattnet och rör ner flingorna och en nypa salt.
  2. Koka dinkelgröten i ca 10 minuter och rör då och då.
  3. Servera gröten med önskade tillbehör som ex. kall mjölk, skivat äpple och sirap.
E-mail
Medel: 3.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.