Dinkelgröt

God och nyttig gröt av dinkel som kan serveras med önskade tillbehör ex. kall mjölk, skivat äpple och sirap.

Russin, solroskärnor, nötter, strimlade aprikoser är också gott i dinkelgröten.

Färsk frukt, sylt, mandelmjölk, sojamjölk, havremjölk är annat som passar till gröten.

2 portioner dinkelgröt

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 11 min

Ingredienser

  • 2 dl dinkelflingor
  • 5 dl vatten
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp vattnet och rör ner flingorna och en nypa salt.
  2. Koka dinkelgröten i ca 10 minuter och rör då och då.
  3. Servera gröten med önskade tillbehör som ex. kall mjölk, skivat äpple och sirap.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.