Dinkelgröt

God och nyttig gröt av dinkel som kan serveras med önskade tillbehör ex. kall mjölk, skivat äpple och sirap.

Russin, solroskärnor, nötter, strimlade aprikoser är också gott i dinkelgröten. Färsk frukt, sylt, mandelmjölk, sojamjölk, havremjölk är annat som passar till gröten.

2 portioner dinkelgröt

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 11 min

Ingredienser

  • 2 dl dinkelflingor
  • 5 dl vatten
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp vattnet och rör ner flingorna och en nypa salt.
  2. Koka dinkelgröten i ca 10 minuter och rör då och då.
  3. Servera gröten med önskade tillbehör som ex. kall mjölk, skivat äpple och sirap.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer