Ananas på spett

Färska bitar av ananas brynta med socker, lime och smör rullade i kokosflingor på tandpetare. Passar som drinktilltugg, till buffé eller aptitretare.

Ananasbitarna är frästa i smör, socker och lime först. De kan också serveras som de är rullade i kokos.
Överkurs är att rosta kokosen ljust brun innan. Du behöver tandpetare för att sticka i ananasen om du vill det. Räkna runt ca 20 ananasbitar på en halv ananas. Köp en hel färsk ananas. Den ska vara mogen och söt. Det ser du genom att bladen längst upp i mitten ska lossa lätt om du drar i ett. Den ska också lukta sött och vara gråaktig - ej grön. Den godaste ananasen brukar vara den som ser äldst ut (utan att ha direkt fula delar såklart) - ta den. Överbliven ananas kan du skära upp samtidigt. Lägg i kylen i en skål och servera iskall vid tillfälle ex. efter middag. Eller ha till fruktsallad eller smoothie.

5 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 färsk ananas
  • 3 msk smör
  • 3 msk socker
  • 2 msk limejuice
  • 2 dl kokosflingor

Tillagning

  1. Skär ananasen i kuber i storlek på ca 2x2 cm.
  2. Värm en stekpanna och tillsätt smör, socker samt ananas. Fräs ananasbitarna några minuter.
  3. Tillsätt limesaft och vänd runt. Ta av från värmen.
  4. Lägg upp kokosflingor på en djup tallrik.
  5. Sätt en tandpetare i varje ananasbit och vänd runt i kokosflingor.
  6. Lägg upp på fat eller bricka och servera.
E-mail
Inga röster än

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer