Ananas på spett

Färska bitar av ananas på spett som är brynta med socker, lime och smör rullade i kokosflingor på tandpetare. Passar som drinktilltugg, till buffé eller aptitretare.

Ananasbitarna är frästa i smör, socker och lime först. De kan också serveras som de är rullade i kokos.
Överkurs är att rosta kokosen ljust brun innan. Du behöver tandpetare för att sticka i ananasen om du vill det.

Räkna runt ca 20 ananasbitar på en halv ananas.

Köp en hel färsk ananas. Den ska vara mogen och söt. Det ser du genom att bladen längst upp i mitten ska lossa lätt om du drar i ett. Den ska också lukta sött och vara gråaktig - ej grön. Den godaste ananasen brukar vara den som ser äldst ut (utan att ha direkt fula delar såklart) - ta den.

Överbliven ananas kan du skära upp samtidigt. Lägg i kylen i en skål och servera iskall vid tillfälle ex. efter middag. Eller ha till fruktsallad eller smoothie.

5 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 färsk ananas
  • 3 msk smör
  • 3 msk socker
  • 2 msk limejuice
  • 2 dl kokosflingor

Tillagning

  1. Skär ananasen i kuber i storlek på ca 2x2 cm.
  2. Värm en stekpanna och tillsätt smör, socker samt ananas. Fräs ananasbitarna några minuter.
  3. Tillsätt limesaft och vänd runt. Ta av från värmen.
  4. Lägg upp kokosflingor på en djup tallrik.
  5. Sätt en tandpetare i varje ananasbit och vänd runt i kokosflingor.
  6. Lägg upp på fat eller bricka och servera.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-22

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.