Kycklingrullader med lufttorkad skinka

Kycklingrullader med lufttorkad skinka i sås med grädde, citron och örter. Servera rulladerna med valfritt tillbehör ex. pasta som tagliatelle, ris, pressad potatis eller klyftpotatis samt gärna en grönsallad till. Med bönsallad eller marinerade linser, grönsallad och tomatsallad får du en god GI-rätt.
Du behöver steksnöre eller tandpetare.

4 portioner kycklingrullader med lufttorkad skinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram kycklingfilé
  • 8 skivor lufttorkad skinka ex. prosciutto
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 1 citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk torkad timjan (eller 2 msk färsk timjan)
  • 1 tsk torkad dragon (eller 2 msk färsk hackad dragon)
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skär kycklingfiléerna i 8 skivor. Lägg i en skål.
  2. Skölj och riv skalet av citronen och tillsätt till kycklingen.
  3. Tillsätt hackad persilja och timjan till kycklingen.
  4. Linda in varje kycklingbit i en skiva lufttorkad skinka och knyt ihop med lite steksnöre eller sätt ihop med tandpetare.
  5. Bryn rulladerna runt om i olivolja eller smör i en stor panna med höga kanter.
  6. Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten, resten av persiljan samt dragonen. Låt puttra på låg värme under lock i minst 15 minuter medan du lagar önskat tillbehör ex. kokar tagliatelle.
  7. Dela citronen och pressa ur saften ur en halva.
  8. Innan servering av kycklingrulladerna så smakar du av såsen med någon msk citronsaft, salt och svartpeppar.
  9. Servera rulladerna med valfritt tillbehör ex. tagliatelle, ris, pressad potatis eller klyftpotatis.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer