Kycklingrullader i tomatsås

Fetaostfyllda kycklingrullader. Gott med ris och sallad till, matyoghurt som extra sås eller valfria tillbehör.
Räkna ca 3 skivor vardera totalt 12 stycken till fyra portioner.

4 portioner kycklingrullader i tomatsås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram skivade kycklingfiléer
  • 50 gram fetaost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Tomatsås: 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 krm torkade chiliflakes eller några droppar tabasco
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 4 port kokt ris som råris eller klyftpotatis
  • 2 dl matyoghurt som extra sås
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
  3. Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i 4 minuter.
  4. Tillsätt tomater, chili, grovhackad färsk basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 10 minuter - helst längre (ca 40 minuter) på låg värme. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
  5. Laga under tiden tillbehör som kokt ris eller klyftpotatis samt kycklingen.
  6. Kycklingrullader: smula sönder fetaosten i en skål.
  7. Fyll varje skiva kyckling med ca 1 msk fetaost och rulla ihop till en rullad. Lägg med skarven nedåt.
  8. Bryn kycklingrulladerna i olivolja i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) några minuter på varje sida.
  9. Salta och peppra kycklingen.
  10. Häll över tomatsåsen och låt puttra i minst 5 minuter.
  11. Servera kycklingrulladerna med ris eller klyftpotatis, matyoghurt som extra sås samt grönsallad eller valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer