Kycklingrullader med fetaost och soltorkade tomater

Här med tomatsås, klyftpotatis, sallad med babyspenat, bifftomat och avokado samt en extra kall sås av matyoghurt.
Räkna 3 tunnskivade kycklingfiléer per portion totalt 12 skivor till fyra portioner.
Gott och nyttigt med färdigskivade kycklingfiléer. Du kan också köpa hela filéer och skiva skälv.

4 portioner kycklingrullader med fetaost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfilé, gärna färdigskivad
  • 50 gram fetaost
  • 1 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Tomatsås: 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 krm torkade chiliflakes eller några droppar tabasco
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Rostad potatis: 10 potatisar av fast sort
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 2 dl matyoghurt
  • 100 gram babyspenat
  • 2 bifftomater
  • 2 avokados
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i 4 minuter.
  5. Tillsätt tomater, chili, grovhackad färsk basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 10 minuter - helst längre på låg värme under lock. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
  6. Laga under tiden klyftpotatis samt kyckling samt fixa salladen.
  7. Klyftpotatis: skala och klyfta potatisen. Vänd den i en stekpanna eller ugnsform med rapsoljan, salt och peppar.
  8. Stek klyftpotatisen i mitten av ugnen i 25 minuter.
  9. Kycklingrullader: smula sönder fetaosten i en skål. Hacka de soltorkade tomaterna.
  10. Fyll varje skiva kyckling med ca 1 msk fetaost samt några bitar soltorkad tomat och rulla ihop till en rullad. Lägg med skarven nedåt.
  11. Bryn kycklingrulladerna i olivolja i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) några minuter på varje sida.
  12. Salta och peppra kycklingen.
  13. Häll över tomatsåsen och låt puttra på låg värme tills potatisen är klar.
  14. Grönsallad: skölj spenat och lägg på ett fat. Skölj och skiva tomat. Dela, kärna ur och gröp ur avokado. Skiva den. Lägg upp tomat och avokado på spenaten och ringla över olivolja samt vinäger. Strö över salt och peppar.
  15. Servera kycklingrulladerna med klyftpotatisen, matyoghurt som extra sås i en skål samt salladen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer