Kycklingrullader med bacon

Kycklingrullader med bacon runt och fyllda med fetaost, parmesan och basilika. Här med rostad vanlig potatis eller sötpotatis; en kall fetaostsås samt sallad på färsk spenat och rivna morötter.
Räkna 8 skivor kycklingfilé - två vardera - ibland finns färdigskivad kyckling att köpa eller ta ca 3 kycklingbröst.
Du kan välja andra tillbehör efter tycke ex. klyftpotatis och tomatsås, potatisgratäng, potatismos och skirat smör, risotto osv.

4 portioner kycklingrullader med bacon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 500 gram skivad kycklingfilé
  • 4 skivor bacon
  • 100 gram fetaost
  • 1 dl grovt riven parmesan eller grana padano
  • 8 blad färsk basilika
  • 700 g fast potatis, sötpotatis eller blanda
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl naturell grekisk matyoghurt
  • 100 gram fetaost
  • 1 msk limesaft
  • 60 gram färsk babyspenat
  • 2 morötter
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Börja med rostad potatis om du vill ha det till: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen och skär i grova bitar.
  3. Lägg potatisbitarna i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt.
  4. Baka potatisen mitt i ugnen i 30-40 minuter tills den är mjuk och fått fin färg. Vänd ev. runt potatisen någon gång.
  5. Laga under tiden kycklingrullader: skär fetaosten i små kuber. Skär kycklingen i 8 tunna skivor om du köpt hel filé. Dela baconstrimlorna på längden till 8 skivor. Riv parmesan eller grana padano grovt.
  6. Fyll varje kycklingskiva med 2-3 kuber fetaost, någon msk riven ost samt ett blad basilika.
  7. Rulla ihop och linda en skiva bacon runt varje kycklingrullad. Sätt ev. ihop med en tandpetare.
  8. Stek och bryn kycklingrulladerna med skarven nedåt först. Sedan runt om. Det behövs inget fett då baconet är fett i sig.
  9. Lägg över i en ugsform och ställ in i ugnen att bli genomstekt ca 15 minuter.
  10. Fetaostsås: Smula fetaosten och blanda med yoghurten samt limesaften i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.
  11. Skölj och strimla spenaten grovt. Skala och riv morötterna. Blanda med olivolja och vinäger samt lite salt och peppar.
  12. Servera kycklingrulladerna med den rostade potatisen, yoghurtsåsen samt spenatsalladen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer