Marinerade gröna linser med balsamico
Introduktion och förberedelse
Marinerade gröna linser med balsamvinäger, rödlök, purjolök, vitlök samt olivolja.
Vill du lyxa till linserna så välj fina Puylinser eller svarta Belugalinser.
Vidare kan du ta riktigt fin Balsamvinäger och olivolja samt toppa med flingsalt till fest och lyxigare linser.
Tillagning
- Lägg de gröna linserna i en kastrull och täck med vatten.
- Koka dem mjuka i 20 minuter på medelvärme med lock.
- Skala och hacka under tiden rödlök.
- Skölj och strimla purjolöken.
- Stek löken på medelvärme i en stekpanna i olivoljan.
- Skala och pressa i vitlöken.
- Låt löken steka på låg värme medan linserna kokar klart.
- Häll av linserna och bland med löken i pannan eller en skål.
- Tillsätt balsamico vinäger, honung, salt och peppar. Smaka av och servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 170 kcal