Marinerade gröna linser med balsamico

Marinerade gröna linser med balsamico, rödlök, purjolök, vitlök samt olivolja.

6 portioner marinerade gröna linser

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl okokta gröna linser
  • 0,5 dl balsamico vinäger, balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg de gröna linserna i en kastrull och täck med vatten.
  2. Koka dem mjuka i 20 minuter på medelvärme med lock.
  3. Skala och hacka under tiden rödlök.
  4. Skölj och strimla purjolöken.
  5. Stek löken på medelvärme i en stekpanna i olivoljan.
  6. Skala och pressa i vitlöken.
  7. Låt löken steka på låg värme medan linserna kokar klart.
  8. Häll av linserna och bland med löken i pannan eller en skål.
  9. Tillsätt balsamico vinäger, honung, salt och peppar. Smaka av och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer