Marinerade gröna linser med balsamico

Marinerade gröna linser med balsamico, rödlök, purjolök, vitlök samt olivolja.

6 portioner marinerade gröna linser

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl okokta gröna linser
  • 0,5 dl balsamico vinäger, balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg de gröna linserna i en kastrull och täck med vatten.
  2. Koka dem mjuka i 20 minuter på medelvärme med lock.
  3. Skala och hacka under tiden rödlök.
  4. Skölj och strimla purjolöken.
  5. Stek löken på medelvärme i en stekpanna i olivoljan.
  6. Skala och pressa i vitlöken.
  7. Låt löken steka på låg värme medan linserna kokar klart.
  8. Häll av linserna och bland med löken i pannan eller en skål.
  9. Tillsätt balsamico vinäger, honung, salt och peppar. Smaka av och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer