Fylld lövbiff fyllda rullader

Fylld lövbiff eller fyllda rullader med syltlök, gurka och senap eller ostfyllning samt god gräddsås eller skysås. Lövbiff kan du fylla och göra goda rullader av.

Räkna 8 mindre skivor lövbiff (ca 70 gram styck) eller 4 större (140 gram styck), totalt ca 550 gram kött.

Till fyllningen kan du eg. ta vad du gillar. Här har jag valt hackad syltlök, inlagd gurka och Dijon senap. Andra förslag är fylla rulladerna med ädelost eller färskost. Vidare kan du koka färdigt rulladerna i sin egen sås ex. på grädde eller göra en skysås.

Potatisgratäng, rösti, bakad potatis, ugnsrostade potatisklyftor, ugnsrostade rotfrukter, hasselbackspotatis passar till rulladerna.
En god sallad som tomatsallad passar också till.

Kött som passar till rullader är tunnt skivat kött som lövbiff eller skivat innanlår. Man kan också skiva och banka ut biff till tunna skivor. Riktigt fint blir det med utbankad oxfilé.

4 portioner fylld lövbiff eller fyllda rullader

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 550 gram lövbiff
  • 3 msk olivolja, margarin eller smör att steka i
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 12 tandpetare (valfritt)
  • Fyllning med syltlök, gurka och dijon: 1 dl finhackad syltlök
  • 4 inlagda gurkor
  • 3 msk fransk dijonsenap
  • Fyllning med färskost eller ädelost: 150 g färskost typ Crème Bonjour eller ädelost eller grönmögelsost
  • GRÄDDSÅS: 2,5 dl grädde eller kokbar crème fraiche
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 krm timjan
  • 1 msk japansk soja eller någon tsk kinesisk soja
  • TILL SKYSÅS: 2 msk mjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 msk japansk soja eller någon tsk kinesisk soja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 krm timjan

Tillagning

  1. Förbered de tillbehör ex. potatis du vill ha till - se förslag ovan. Lövbiffarna tar ca 20 minuter att steka och göra sås till.
  2. MED OSTFYLLNING: Dela upp osten i åtta delar eller fyra delar beroende på hur många lövbiffar du har.
  3. Lägg ut en lövbiff i taget och sträck ut den åt sidorna. Lägg på en bit ost och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt. Sätt ev. ihop med en tandpetare.
  4. MED SYLTLÖKT, INLAGD GURKA OCH SENAP: Hacka syltlöken samt gurkan grovt och lägg i en skål. Blanda i senapen.
  5. Lägg ut en lövbiff i taget och sträck ut den åt sidorna.
  6. Lägg på 2-3 msk fyllning och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt. Sätt ev. ihop med en tandpetare.
  7. Salta och peppra rulladerna.
  8. Värm en stekpanna och lägg i olivolja, smör eller margarin.
  9. Bryn rulladerna med skarven nedåt först i 2-3 minuter. Vänd dem sedan.
  10. MED GRÄDDIG SÅS: Tillsätt grädde eller creme fraiche i pannan och koka ihop såsen. Tillsätt lite extra senap samt soja. Smaka på såsen. Tillsätt ev. mer salt och peppar.
  11. Koka rulladerna 10 minuter i såsen.
  12. SKYSÅS: Tillsätt mjöl när du vänt på lövbiffarna första gången.
  13. Tillsätt sedan vatten, någon msk soja och tomatpure
  14. Koka lövbiffarna i 10 minuter i såsen.
  15. Smaka av med salt, svartpeppar samt senap. En nypa timjan passar också i.
  16. Servera de fyllda lövbiffrulladerna med såsen ur pannan (eller lägg upp på serveringsfat med kanter) samt potatistillbehör och ev. en tomatsallad.
E-mail
Medel: 4.8 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer