Halstrad tonfisk
Halstrad tonfisk i grillpanna, stekpanna eller grill - tillagad på riktigt hög värme.
För att få smak så är den penslad med glaze med citron, örter, cayenne och rökt paprikapulver.
Köp MSC-märkt tonfisk. Blir också gott med laxfilé.
Tillagning
- Skölj citron och riv skal samt lägg i en skål. Pressa i citronsaft.
- Tillsätt resterande ingredienser och blanda runt. Låt gärna stå och få smak medan du förberedar andra tillbehör.
- Värm en grillpanna eller stekpanna (som tål extra hög värme).
- Halstra och stek tonfisken på hög värme ca en halv minut på varje sida. Pensla med glazen. Den ska få färg men vara rå i mitten.
- Servera direkt och skeda över lite extra glaze vid serveringen. Kan garneras med grönt som färsk timjan eller bladpersilja.
Serveringsförslag
- Servera med valfria tillbehör som ex. risotto, sallad eller mangosalsa.
- Eller byt burktonfisken i denna sallad mot en hel bit halstrad tonfisk.
Hög värme
Tonfisken ska få färg och stekyta men ha en rå kärna.
OBS tänkt på att vissa stek- och grillpannor ej tål att bli så varma ex. billigare varianter i teflon. Teflon kan bli förstört och tom med lossna vid för höga temperaturer. Kontrollera därför innan så att din panna tål att bli riktigt varm på spisen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 231 kcal