Yoghurt med hallon och melon

En smal, nyttig och god efterrätt. Kan också serveras som mellanmål eller till frukosten - skippa då den rivna chokladen på toppen.
Om du vill kan du ha en halv tsk vaniljsocker i yoghurtblandningen.

4 portioner yoghurt med hallon och melon

 • Förberedelse: 5 min
 • Tillagning: 5 min
 • Klart på: 10 min

Ingredienser

 • 200 gram hallon, frysta eller färska
 • 0,4 melon som nätmelon eller honungsmelon
 • 4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
 • 2 msk socker
 • 30 gram mjölkchoklad att garnera med

Tillagning

 1. Tina frysta hallon om du köpt det.
 2. Dela, klyfta och skär bort melonskalet. Skär melonen i ca 2x2 cm tärningar.
 3. Blanda lite mer än hälften av melon, hallon och yoghurt med socker.
 4. Lägg upp i skålar och garnera med resten av melonen, hallonen samt ringla över resten av yoghurten.
 5. Riv choklad över och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer