Yoghurt med hallon och melon

Introduktion och förberedelse

Yoghurt med hallon och melon blir en smal, nyttig och god efterrätt. Kan också serveras som mellanmål eller till frukosten - skippa då den rivna chokladen på toppen.

Om du vill kan du ha en halv tsk vaniljsocker i yoghurtblandningen.

4 portioner yoghurt med hallon och melon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 200 gram hallon, frysta eller färska
  • 0,4 melon som nätmelon eller honungsmelon
  • 4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 2 msk socker
  • 30 gram mjölkchoklad att garnera med

Tillagning

  1. Tina frysta hallon om du köpt det.
  2. Dela, klyfta och skär bort melonskalet. Skär melonen i ca 2x2 cm tärningar.
  3. Blanda lite mer än hälften av melon, hallon och yoghurt med socker.
  4. Lägg upp i skålar och garnera med resten av melonen, hallonen samt ringla över resten av yoghurten.
  5. Riv choklad över och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.