Yoghurt med hallon och melon

Yoghurt med hallon och melon blir en smal, nyttig och god efterrätt.

4 portioner yoghurt med hallon och melon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 200 gram hallon, frysta eller färska
  • 0,4 melon som nätmelon eller honungsmelon
  • 4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 2 msk socker
  • 30 gram mjölkchoklad att garnera med

Tillagning

  1. Tina frysta hallon om du köpt det.
  2. Dela, klyfta och skär bort melonskalet. Skär melonen i ca 2x2 cm tärningar.
  3. Blanda lite mer än hälften av melon, hallon och yoghurt med socker.
  4. Lägg upp i skålar och garnera med resten av melonen, hallonen samt ringla över resten av yoghurten.
  5. Riv choklad över och servera.

Tips

  • Kan också serveras som mellanmål eller till frukost - skippa då den rivna chokladen på toppen eller byt mot granola eller müsli.
  • Om du vill kan du ha en halv tsk vaniljsocker i yoghurtblandningen.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 165 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-06-12