Wokad lax med grönsaker

Wokad lax med grönsaker och kokosmjölk. Servera med nudlar eller med jasminris. En thaivariant på wokad lax. En thaivariant på wokad lax.
Andra goda grönsaker att ha i är bambuskott, gröna bönor, paprika, purjolök, rödlök, aubergine med mera.
Vidare kan man ha i färsk röd chili efter smak, chiliolja, några blad thaibasilika, hackad citrongräs, färsk ingefära, limeblad samt smaksätta med lite kaffirlimejuice.

4 portioner wokad lax med grönsaker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 g laxfilé i kuber 2x2 cm
  • 3 msk matolja som rapsolja
  • 200 g champinjoner
  • 300 g zucchini
  • 3 tomater
  • 100 gram sockerärtor
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tärning fiskbuljong
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk röd eller grön currypasta
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • TILLBEHÖR: 4 port kokta äggnudlar eller jasminris

Tillagning

  1. Förbered ingredienser och koka under tiden upp vatten till nudlarna.
  2. Skär laxen i tärningar, ca 2x2 cm stora.
  3. Rensa och skiva champinjoner. Skölj och tärna zucchini samt tomater i 2x2 cm stora bitar. Skär sockerärtor i sneda grova bitar.
  4. Hacka färsk koriander grovt.
  5. Koka nudlarna eller riset enligt paket.
  6. Hetta upp en wok. Häll i 1 msk olja.
  7. Fräs laxen runt om. Ta upp den och lägg på en tallrik vid sidan.
  8. Fortsätt med en msk olja och fräs svampen några minuter tills all vätska kokat in. Lägg över med laxen.
  9. Fräs sedan zucchini, tomater samt currypasta i en msk olja ca 2-3 minuter. Rör om.
  10. Häll i vatten, fiskbuljong och kokosmjölk och koka upp.
  11. Lägg tillbaka lax och svamp i woken och blanda runt.
  12. Tillsätt sockerärtor och koka upp. Rör om försiktigt.
  13. Blanda ner färsk koriander.
  14. Smaka av med salt.
  15. Blanda i och runt nudlarna eller servera med jasminris och servera laxen direkt.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer