Wokad lax med grönsaker
Tillagning
- Förbered ingredienser och koka under tiden upp vatten till nudlarna.
- Skär laxen i tärningar, ca 2x2 cm stora.
- Rensa och skiva champinjoner. Skölj och tärna zucchini samt tomater i 2x2 cm stora bitar. Skär sockerärtor i sneda grova bitar.
- Hacka färsk koriander grovt.
- Koka nudlarna eller riset enligt paket.
- Hetta upp en wok. Häll i 1 msk olja.
- Fräs laxen runt om. Ta upp den och lägg på en tallrik vid sidan.
- Fortsätt med en msk olja och fräs svampen några minuter tills all vätska kokat in. Lägg över med laxen.
- Fräs sedan zucchini, tomater samt currypasta i en msk olja ca 2-3 minuter. Rör om.
- Häll i vatten, fiskbuljong och kokosmjölk och koka upp.
- Lägg tillbaka lax och svamp i woken och blanda runt.
- Tillsätt sockerärtor och koka upp. Rör om försiktigt.
- Blanda ner färsk koriander.
- Smaka av med salt.
- Blanda i och runt nudlarna eller servera med jasminris och servera laxen direkt.
Varianter
- Andra goda grönsaker att ha i är bambuskott, gröna bönor, paprika, purjolök, rödlök, aubergine med mera.
- Vidare kan man ha i färsk röd chili efter smak, chiliolja, några blad thaibasilika, hackad citrongräs, färsk ingefära, limeblad samt smaksätta med lite kaffirlimejuice.
- Istället för wok kan du laga laxgrytan i en gryta eller panna med höga kanter.
- Du kan tärna färsk eller tinad laxfilé. Eller köpa färdig tärnad fryst lax som du tinar innan i kylen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 397 kcal