Vitlöks- och sardellsmör

Introduktion och förberedelse

Vitlöks- och sardellsmör är ett gott aromsmör med smak av vitlök, sälta och umami av sardeller samt citron och worcestersås.

  • Passar till grillat kött, kyckling, fisk eller grönsaker.
  • Jag hade smöret till en grillad kalvschnitzel.

6 portioner vitlöks- och sardellsmör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 5 sardeller i olja
  • 1 msk worcestersås
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg smöret i en skål. Mikra det ev. försiktigt mjukt eller rör smöret mjukt.
  2. Blanda i pressad vitlök, salt, hackade sardeller, worchestersås, citronsaft samt svartpeppar.
  3. Rulla in smöret i smörpapper och lägg i frysen eller kylen att stelna.
  4. Vid servering så tar du fram smöret och låter det mjukna något. Sedan skivar du upp smöret och lägger direkt på det du stekt eller grillat medan det är varmt så att smöret börjar smälta.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 265 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-08-21