Vitlöks- och sardellsmör

Introduktion och förberedelse

Vitlöks- och sardellsmör är ett gott aromsmör med smak av vitlök, sälta och umami av sardeller samt citron och worcestersås.

Passar till grillat kött, kyckling, fisk eller grönsaker.

4 portioner vitlöks- och sardellsmör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 5 sardeller i olja
  • 1 msk worcestersås
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg smöret i en skål. Mikra det ev. försiktigt mjukt eller rör smöret mjukt. Blanda i pressad vitlök, salt, hackade sardeller, worchestersås, citronsaft samt svartpeppar.
  2. Rulla in smöret i smörpapper och lägg i frysen eller kylen att stelna.
  3. Vid servering så skivar du upp smöret och lägger direkt på det du stekt eller grillat.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.