Shirley Temple

Introduktion och förberedelse

Shirley Temple är en festlig och färgglad alkoholfri drink med grenadine, citron, is, Ginger Ale och sockerlag.

Grenadin är en alkoholfri bitter och söt saft av granatäpple som ger fin färg åt drinken.

Serveringsförslag

  • Serveras i ett lågt whiskyglas, tumbler eller liknande. Funkar också i ett vinglas med kupa eller kupformat gin och tonic-glas.
  • Gott med snacks till som salta pinnar, rostade nötter, pumpafrön eller chips till.

Garnering

  • Förutom isbitar eller krossad is kan du servera med en skiva apelsin, citron eller lime samt ett maraschino cocktailbär på bambupinne eller liknande.
  • Eller en drinkpinne med färsk frukt som cocktailpinnar med melon, jordgubbar och ananas.
  • Vidare kan du ha i sugrör och/eller drinkpinne.

Egen sockerlag

Bäst blir drinken med egen sockerlag som du kan göra innan. Du kan också kolla efter färdig sockerlag att köpa. I nödfall funkar en tsk florsocker samt 1 cl vatten.

1 glas Shirley Temple

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 3 cl citronjuice, färskpressad
  • 1,5 cl sockerlag
  • 1,5 cl grenadine
  • ca 8 cl Ginger Ale, kyld
  • 1 halv skiva apelsin till garnering
  • 1 rött cocktailbär till garnering
  • 2 dl krossad is eller 10 isbitar

Tillagning

  1. Lägg hälften av isen i en shaker. Lägg resten i det glas du ska servera drinken i.
  2. Mät upp citronjuice, sockerlag och grenadine i shakern.
  3. Skaka drinken och sila upp i ett lågt drinkglas som whiskyglas eller tumbler.
  4. Toppa upp med Ginger Ale.
  5. Garnera med en halv skiva apelsin med cocktailbär i mitten på en tandpetare, drinkpinne eller bambupinne. Eller valfri garnering.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-04