Vegetarisk sandwich

Vegetarisk sandwich med surdegsbaguette eller surdegsbröd. Lite förslag och varianter bla med färskost, grönsallad, avokado, tzatziki och cocktailtomater.
Du kan välja annat bröd om du önskar.
Andra goda varianter på vegetarisk sandwich är:
- fyll med skivad tomat, skivad mozzarella, pesto och färsk basilika.
- rostade grönsaker: rosta paprika, rödlök, äggplanta och skivad zucchini med olivolja, salt, peppar, chiliflakes, balsamvinäger och pressad vitlök i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Fyll sedan med färskost, grönsallad, rostade grönsaker och ev. ost som mozzarella, fetaost eller provolone.
- skivad gurka på färskost toppad med salt och svartpeppar.
- cheddarost på majonnäs, pickles, skivad tomat och toppad med ruccola.
- skivat ägg på majonnäs med lagrad ost, skivad tomat och ruccola.

1 vegetarisk sandwich

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • ca 20 dm surdegsbaguette eller 2 skivor surdegsbröd ex. levain
  • 1 näve grönsallad
  • 40 gram färskost naturelle
  • 0,5 avokado
  • 2 cocktailtomater eller 3 skivor tomat
  • Tzatziki: 0,5 dl riven gurka
  • 0,5 dl grekisk matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Tzatziki: skölj och riv gurka grovt. Blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt.
  2. Dela baguetten. Bred färskost på båda delar.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva en halva (eller båda om du gör två sandwich).
  4. Skölj sallad.
  5. Dela eller skiva tomater.
  6. Lägg sallad på bottendelen, sedan skivad avokado, tzatziki och tomater. Salta och peppra. Lägg på toppen och servera din vegetariska sandwich.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer