Vegetarisk sandwich
Vegetarisk sandwich med surdegsbaguette eller surdegsbröd. Lite förslag och varianter bla med färskost, grönsallad, avokado, tzatziki och cocktailtomater.
Du kan välja annat bröd om du önskar.
Tillagning
- Tzatziki: skölj och riv gurka grovt. Blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt.
- Dela baguetten. Bred färskost på båda delar.
- Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva en halva (eller båda om du gör två sandwich).
- Skölj sallad.
- Dela eller skiva tomater.
- Lägg sallad på bottendelen, sedan skivad avokado, tzatziki och tomater. Salta och peppra. Lägg på toppen och servera din vegetariska sandwich.
Fler förslag på fyllningar till vegomackor:
- Fyll med skivad tomat, skivad mozzarella, pesto och färsk basilika.
- Rostade grönsaker: rosta paprika, rödlök, äggplanta och skivad zucchini med olivolja, salt, peppar, chiliflakes, balsamvinäger och pressad vitlök i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Fyll sedan med färskost, grönsallad, rostade grönsaker och ev. ost som mozzarella, fetaost eller provolone.
- Skivad gurka på färskost toppad med salt och svartpeppar.
- Cheddarost på majonnäs, pickles, skivad tomat och toppad med ruccola.
- Skivat ägg på majonnäs med lagrad ost, skivad tomat och ruccola.
Uppskattat näringsvärde per portion: 476 kcal