Vegan sandwich

Vegan sandwich med grillad marinerad paprika, lök och aubergine samt veganmajonnäs, sallad, chili och barbequesås i surdegsbaguette.
En vegan macka som är en variant av steak sandwich fast utan kött, ägg eller ost.
Istället för de grillade grönsakerna ovan kan du ta andra grönsaker som rödlök, champinjoner, zucchini efter tycke.
Istället för surdegsbaguette kan du ta annat bröd som ex. skivat surdegsbröd.

2 vegan sandwich

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 0,5 aubergine
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 6 msk veganmajonnäs (ex. Astrid och Aporna med rostad vitlök eller Coops Xtra utan ägg)
  • 30 gram grönsallad, valfri sort ex. ruccola eller blandsallad
  • 4 skivor tomat
  • 2 bitar surdegsbaguette

Tillagning

  1. Skala och skiva löken i ca 1 cm tjocka lökringar.
  2. Skölj och skär paprikan i grova bitar.
  3. Skölj och skär aubergine i ca 1 cm skivor.
  4. Grilla grönsaker några i taget med lite olivolja så att de får färg i en grillpanna eller på utegrill.
  5. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt olivolja, chiliflakes, pressad vitlök, vinäger, salt och svartpeppar.
  6. Låt marinera några timmar eller över natten. De går också att använda direkt.
  7. Dags att lägga ihop sandwichen: dela baguetterna. Bred veganmajonnäs på bröden.
  8. Skölj sallad och lägg på majonnäsen.
  9. Fördela de grillade grönsakerna på salladen.
  10. Toppa med några skivor tomat och servera dina vegan sandwichar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

5 orimligt goda avokadomackor

Här är smörgåsarna som du bara måste testa.

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer