Vegan sandwich
Vegan sandwich med grillad marinerad paprika, lök och aubergine samt veganmajonnäs, sallad, chili och barbequesås i surdegsbaguette.
En vegan macka som är en variant av steak sandwich fast utan kött, ägg eller ost.
Tillagning
- Skala och skiva löken i ca 1 cm tjocka lökringar.
- Skölj och skär paprikan i grova bitar.
- Skölj och skär aubergine i ca 1 cm skivor.
- Grilla grönsaker några i taget med lite olivolja så att de får färg i en grillpanna eller på utegrill.
- Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt olivolja, chiliflakes, pressad vitlök, vinäger, salt och svartpeppar.
- Låt marinera några timmar eller över natten. De går också att använda direkt.
- Dags att lägga ihop sandwichen: dela baguetterna. Bred veganmajonnäs på bröden.
- Skölj sallad och lägg på majonnäsen.
- Fördela de grillade grönsakerna på salladen.
- Toppa med några skivor tomat och servera dina vegan sandwichar.
Varianter
- Istället för de grillade grönsakerna ovan kan du ta andra grönsaker som rödlök, champinjoner, zucchini efter tycke.
- Gillar du ost kan du ha i en någon skiva vegan ost innan du lägger i de varma grönsakerna så smälter osten lite i botten.
- Istället för surdegsbaguette kan du ta annat bröd som ex. skivat surdegsbröd. Du kan baka egen surdegsbaguette eller köpa färdig - en god medelväg är bake-off bröd.
Uppskattat näringsvärde per portion: 453 kcal