Vegan sandwich

Vegan sandwich med grillad marinerad paprika, lök och aubergine samt veganmajonnäs, sallad, chili och barbequesås i surdegsbaguette.
En vegan macka som är en variant av steak sandwich fast utan kött, ägg eller ost.
Istället för de grillade grönsakerna ovan kan du ta andra grönsaker som rödlök, champinjoner, zucchini efter tycke.
Istället för surdegsbaguette kan du ta annat bröd som ex. skivat surdegsbröd.

2 vegan sandwich

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 0,5 aubergine
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 6 msk veganmajonnäs (ex. Astrid och Aporna med rostad vitlök eller Coops Xtra utan ägg)
  • 30 gram grönsallad, valfri sort ex. ruccola eller blandsallad
  • 4 skivor tomat
  • 2 bitar surdegsbaguette

Tillagning

  1. Skala och skiva löken i ca 1 cm tjocka lökringar.
  2. Skölj och skär paprikan i grova bitar.
  3. Skölj och skär aubergine i ca 1 cm skivor.
  4. Grilla grönsaker några i taget med lite olivolja så att de får färg i en grillpanna eller på utegrill.
  5. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt olivolja, chiliflakes, pressad vitlök, vinäger, salt och svartpeppar.
  6. Låt marinera några timmar eller över natten. De går också att använda direkt.
  7. Dags att lägga ihop sandwichen: dela baguetterna. Bred veganmajonnäs på bröden.
  8. Skölj sallad och lägg på majonnäsen.
  9. Fördela de grillade grönsakerna på salladen.
  10. Toppa med några skivor tomat och servera dina vegan sandwichar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer