Vegetarisk pasta med svamp och ärtor

Introduktion och förberedelse

Vegetarisk pasta med svamp, ärtor, lök och vitlök. Istället för spagetti kan du ta annan valfri pasta.

Gott till är hackad bladpersilja samt riven ost som parmesan eller grana padano. Servera gärna ett gott bröd till.

Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

Spagetti blir gott med fräst svamp och söta gröna ärtor. Toppad med persilja och parmesan. Parmesan kan bytas mot vegan ost som prosociano.
Spagetti blir gott med fräst svamp och söta gröna ärtor. Toppad med persilja och parmesan. Parmesan kan bytas mot vegan ost som prosociano.

4 portioner vegetarisk pasta med svamp och ärtor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram spagetti eller 4 portioner enligt paket
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 250 gram färska champinjoner
  • 250 gram gröna ärtor
  • Salt och svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • 0,5 dl riven ost som parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten med salt till pasta.
  2. Koka pasta enligt paket.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Rensa och skölj champinjonerna. Hacka dem grovt.
  5. Fräs lök, svamp, pressad vitlök samt chiliflakes i en panna. Först på hög värme sedan på medelvärme under tiden pastan kokar. Rör då och då.
  6. Häll av pasta och blanda allt samt smaka av med salt och peppar efter smak.
  7. Garnera ev. med hackad bladpersilja samt riven ost vid servering.
E-mail
Medel: 4.6 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 548 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-12