Vegansk pasta med svamp

Introduktion och förberedelse

Vegansk pasta med svamp, Oatly havregrädde, vitlök, lök och vårlök. En pasta utan animaliska produkter. Pastan är även vegetarisk såklart.

Servera gärna med gott bröd ex. baguette samt en grönsallad till. På bilden grönsallad med äpple.

Vissa billigare pastasorter är ofta utan ägg - kolla innehållsförteckningen - så de är ett bra och billigt tips på vegansk pasta.

Om du vill ha snygg uppläggning och garnering så kan du spara hälften av svampen och vårlöken och fräsa i lite olivolja (salta och peppra). Blanda sedan pastan med svampsåsen och använd den frästa svampen och vårlöken att toppa pastan med vid servering som på bilden.

4 portioner vegansk pasta med svamp

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram tagliatelle eller valfri pasta utan ägg
  • 600 gram skogschampinjoner eller portabello
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl Imat "som matlagningsgrädde" (Oatly)
  • 3 msk ljus japansk soja
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl Imat fraiche (Oatly)

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt pressa vitlök i en stor kastrull.
  2. Tillsätt olivolja och stek på låg värme.
  3. Börja koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt samt någon tsk olivolja till pastavattnet.
  4. Rensa samt skölj svampen. Skär större svampar i bitar. Små svampar kan du behålla hela eller halvera.
  5. Tillsätt svampen till löken och stek några minuter till. Rör då och då.
  6. Pudra över vetemjölet samt rör ut det.
  7. Rör i Imat "som matlagningsgrädde" samt tillsätt soja, grönsaksbuljong och svartpeppar. Låt koka ihop minst 5 minuter.
  8. Koka pastan enligt paketet.
  9. Skölj och strimla salladslöken samt tillsätt den.
  10. Rör i Imat fraiche samt smaka av svampsåsen med soja, salt och peppar. Värm upp.
  11. Servera pastan med svampsåsen. Ett gott bröd samt en grönsallad är gott till.
E-mail
Medel: 4.3 (31 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 452 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-22

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.