Varm choklad med Minttu

Introduktion och förberedelse

Varm choklad smaksatt med Minttu som passar utmärkt ihop med choklad.

Gillar du mintchoklad, mintlikör och varm choklad är denna drink för dig.

Minttu är en finsk pepparmintslikör och kan bytas mot annan liknande pepparmintslikör.

Serveringsförslag

  • Passar till advent, afterski, kalla dagar, mysiga kvällar eller lucia. Eller ta med ut i termos i backen eller utflykten.
  • Kan garneras med riven choklad, en bit after eight, krossad polkagrisgodis, minimarschmallows och/eller kakao.

Varianter

  • Du kan utesluta Minttu eller ta någon droppe pepparmintsarom i varje glas för en alkoholfri variant.
  • Istället för kakao kan du ta 50 gram riven mjölkchoklad eller chokladpellets och smälta försiktigt med grädden i början.
  • Minttu kan bytas mot annan sprit som kaffelikör, Baileys, kokoslikör, punsch, lagrad rom, konjak eller calvados.

Chokladen toppad med grädde och serverad med mandelbiscottis. Chokladen toppad med grädde och serverad med mandelbiscottis.

2 glas varm choklad med Minttu

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 2 msk socker
  • 3 msk kakao
  • 1 dl grädde
  • 6 cl Minttu
  • 5 dl mjölk 3%

Tillagning

  1. Vispa ihop socker, kakao och hälften av grädden i en kastrull. Vispa ut klumpar.
  2. Värm tills sockret smält.
  3. Tillsätt mjölken och värm under omrörning. Håll varmt.
  4. Vispa resten av grädden i en skål tills den är löst vispad.
  5. Mät upp Minttu - förslagsvis 3 cl i varje glas, kopp eller mugg - storlek ca 2,5-3 dl.
  6. Toppa med den varma chokladmjölken.
  7. Skeda över grädden och garnera ev. med riven choklad eller liknanden enligt förslag ovan.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 190 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-12-04