Ugnsrostad skivad potatis

Ett gott och enkelt potatistillbehör som passar till det mesta.
En annan variant som är mycket god är om du sköljer, torkar av samt råsteker den skivade potatisen i olivolja, pressad vitlök, salt, svartpeppar och timjan. Sätt sedan in i ugnen och låt steka klart i 25 minuter på 200 grader.
Välj gärna en fin fast ekologisk potatis.

4 portioner ugnsrostad skivad potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 2 msk majsolja
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen och skiva den i ca 5 mm tunna skivor.
  3. Skölj potatisen i ett durkslag. Skaka av och torka den någorlunda torr med hushållspapper.
  4. Lägg potatisen i en stor ugnsfast stekpanna eller form. Blanda med olja och salt.
  5. Sprid ut potatisen i ett jämnt lager.
  6. Ugnsrosta potatisen i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills den har färg och är genomstekt.
  7. Ta ut och servera potatisen.
E-mail
Inga röster än

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer