Spenatbullar

Introduktion och förberedelse

Goda bullar, bröd eller frallor smaksatta med hackad spenat och bakade med rågsikt. Bullarna är godast nybakta men de går också att frysa.

Kan även bakas ut till avlånga bröd likt baguetter.

ca 20 st stora spenatbullar

  • Förberedelse: 3 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 pkt färsk jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 0,5 dl matolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 250 gram fryst tinad spenat
  • 7 dl rågsikt
  • 10 dl vetemjöl special
  • 2 dl pumpakärnor

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en stor bakbunke.
  2. Lös upp jästen i lite av vattnet.
  3. Tillsätt resterande vatten, matolja, honung, salt, spenaten samt rågsikten. Blanda till en kladdig deg.
  4. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn deg. Ta upp degen på bakbord och knåda den 10 minuter eller kör den i degblandare 5 minuter.
  5. Sätt degen i bakbunken att jäsa övertäckt i 2 timmar.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och sedan till totalt 20 bitar.
  7. Rulla varje bit till en bulle och lägg på bakplåtar med några cm mellanrum på bakplåtspapper.
  8. Låt spenatbullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
  9. Sätt ugnen på 200 grader under tiden.
  10. Grädda spenatbullarna i 20 minuter tills de fått fin färg och innertemperaturen är ca 95 grader.
  11. Ta ut och låt svalna något innan servering. Kan frysas.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09