Spenatbullar

Goda bullar med spenat och rågsikt. Bullarna är godast nybakta men de går också att frysa.

ca 20 st stora spenatbullar

  • Förberedelse: 3 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 pkt färsk jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 0,5 dl matolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 250 gram fryst tinad spenat
  • 7 dl rågsikt
  • 10 dl vetemjöl special
  • 2 dl pumpakärnor

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en stor bakbunke.
  2. Lös upp jästen i lite av vattnet.
  3. Tillsätt resterande vatten, matolja, honung, salt, spenaten samt rågsikten. Blanda till en kladdig deg.
  4. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn deg. Ta upp degen på bakbord och knåda den 10 minuter eller kör den i degblandare 5 minuter.
  5. Sätt degen i bakbunken att jäsa övertäckt i 2 timmar.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och sedan till totalt 20 bitar.
  7. Rulla varje bit till en bulle och lägg på bakplåtar med några cm mellanrum på bakplåtspapper.
  8. Låt spenatbullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
  9. Sätt ugnen på 200 grader under tiden.
  10. Grädda spenatbullarna i 20 minuter tills de fått fin färg och innertemperaturen är ca 95 grader.
  11. Ta ut och låt svalna något innan servering. Kan frysas.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat