Ugnsgrillad paprika, lök och potatis

Ugnsgrillad paprika med lök och potatis passar som tillbehör till det mesta. Du kan ta röd, gul eller grön paprika eller blanda.

4 portioner ugnsgrillad paprika

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 6 medelstora potatisar (fast sort)
  • 5 msk olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprika i grova bitar.
  3. Skala och klyfta rödlök.
  4. Skala och skär potatis i två cm tärningar.
  5. Skölj potatis i ett durkslag och torka torr.
  6. Blanda allt i en långpanna, ugnsfast form eller stekpanna.
  7. Blanda runt olivolja, salt och vitpeppar.
  8. Stek i cirka 40 minuter. Under tiden kan du göra annat. Vänd efter halva tiden och provsmaka en bit potatis innan du serverar så att den verkligen är klar. Mer salt och peppar kan också behövas.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-12

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer