Ugnsgrillad paprika, lök och potatis

Introduktion och förberedelse

Ugnsgrillad paprika med rödlök och potatis passar som tillbehör till det mesta.

Du kan ta röd, gul eller grön paprika eller blanda.

4 portioner ugnsgrillad paprika, rödlök och potatis

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 6 medelstora potatisar (fast sort) eller 8-10 delikatesspotatis som Amandine
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprika i grova bitar.
  3. Skala och klyfta rödlök.
  4. Skala och skär potatis i två cm tärningar.
  5. Skölj potatis i ett durkslag och torka torr.
  6. Blanda allt i en långpanna, ugnsfast form eller stekpanna.
  7. Blanda runt olivolja, salt och vitpeppar.
  8. Stek i cirka 40 minuter. Under tiden kan du göra annat. Vänd efter halva tiden och provsmaka en bit potatis innan du serverar så att den verkligen är klar. Mer salt och peppar kan också behövas.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 342 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-08