Tranbärssill
Gör en sill med tranbär som ger syrlig och fruktig smak åt sillen.
Snabbt och enkelt med torkade tranbär, nerkokt tranbärsjuice, kryddpeppar, gul lök och gräslök som du blandar i och smaksätter fem-minuterssill med.
Tillagning
- Häll upp tranbärsjuicen i en kastrull. Låt koka på medelvärme tills den halverats.
- Dela eller grovhacka tranbären om du vill. Skala och skär löken i ringar eller strimlor.
- Tillsätt och blanda i tranbär, lök, ättika och kryddpeppar i tranbärsjuicen och koka upp en gång. Ställ åt sidan att svalna helt.
- Häll av lagen från sillen ner i tranbärsjuicen. Blanda.
- Skär eller klipp sillen i bitar och lägg i en skål eller glasburk med lock. Varva med lagen samt lök och tranbär.
- Tranbärssillen kan ätas direkt men låt gärna stå i kylen någon timme eller över natten innan servering för rundare smak. Förvaras i kylen.
- Vid servering kan sillen garneras med hackad gräslök.
Framförhållning
Kan ätas direkt men låt gärna stå någon timme eller över natten så får sillen rundare smak.
Val av sill
- Jag använde 5-minuterssill som är redan är inlagd och som är klar att krydda från Abba som heter Inläggningssill På 5 Minuter - 1 pkt på 420 gram.
Du kan även lägga in egen sill eller strömming - läs mer här.
Uppskattat näringsvärde per portion: 89 kcal