Tonfisksås till pasta

En pastasås med tonfisk och crème fraiche smaksatt med chili, vitlök, citron, persilja och en nypa curry.
Blanda tonfisksåsen med valfri pasta. Annat gott i är grovt hackade oliver; kokta grönsaker som broccoli, slantad morot och klyftad lök.
Vill du ha mycket tonfisk i såsen så kan du ta en extra burk tonfisk.

4 portioner tonfisksås till pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i olja eller vatten
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 0,5 citron
  • 1 msk tahini sesampasta (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 krm curry
  • 0,5 dl hackad persilja

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull.
  2. Tillsätt chiliflakes samt olivolja. Rör om.
  3. Koka upp oljan med vitlöken och chilin samt ta sedan av från värmen.
  4. Tillsätt tonfisk till kastrullen med oljan.
  5. Tillsätt saften av en halv citron, tahini, salt, peppar och curry.
  6. Mosa tonfisken med en gaffel till en röra. Blanda i crème fraichen och rör till en sås.
  7. Plocka, skölj samt hacka persilja. Blanda med tonfisksåsen.
  8. Ta ca 1 dl från kokvattnet till pastan och rör ut med tonfisksåsen. Smaka av såsen med citron, salt och peppar.
  9. Blanda tonfisksåsen med valfri kokt pasta vid servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer