Tommys margarita
Tommys margarita är en variant på margarita med agave nectar som passar utmärkt ihop med tequilan.
En drink som skapades på 90-talet på Tommys i San Francisco. Det speciella med denna variant på margarita är att apelsinlikören Triple sec bytts ut mot agave nectar eller agave syrup (sockerlag från agave) som kompletterar smaken hos tequilan som också görs med agave.
Tillagning
- Pressa ut juice från en lime så du har 3 cl.
- Mät upp limejuice, tequila och agave syrup i en shaker med isbitar.
- Skaka i ca 10 sekunder.
- Sila upp drinken i ett rocks glas, tumbler eller lågt drinkglas med isbitar.
Serveringsförslag
- Drinken passar att servera när som, till fördrink eller efter maten.
- Gott med snacks till som nötter eller chips.
Garnering
Kan garneras med en klyfta eller skiva färsk eller torkad lime.
Val av teguila
Drinken görs helst med tequila från 100% agave och de lagrade varianterna förslagsvis reposado (2 månader). Den kan även göras på ännu finare och längre lagrad tequila som Anejo (12 månader).
Tips
- Har du agave nectar så tar du 1,5 cl nectar och blandar med 1,5 cl vatten till en hemgjord agave syrup.
- Drinken serveras i lågt rocks glas, liknande tumbler eller lågt drinkglas.
Uppskattat näringsvärde per portion: 112 kcal